Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan nefes kesen son dakika müjdesi! Kimliği ile başvuran tak diye 1.200 TL parayı kapacak!

Aile Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere müjde! Bu şartları sağlamanız durumunda 1.200 TL anında ödenecektir. İşte tüm detaylar... Bakanlık 40'ın üzerinde sosyal yardım projesini hayata geçirdi

TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kişilerin sorunlarının çözümü için maddi yardımda bulunmaktadır. Bakanlık 40'ın üzerinde sosyal yardım projesini hayata geçirdi. Bu yardımı almak için belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir. Şartları karşılıyorsanız hemen 1.200TL alabilirsiniz.

İşte konu hakkında bütün ayrıntılar...

Bakanlık tarafından öksüz ve yetimlere sosyal yardım ödemesi yapılıyor. e-Devlet üzerinden başvuruları yapılan öksüz ve yetim desteği ihtiyaç sahibi olan annesi, babası veya her ikisi birden hayatını yitiren ihtiyaç sahibi çocuklara veriliyor.

Yetim ve yetim aylığı şartlarını sağlayan kişilere her ay için 600 lira olarak hesaplanıp her iki ayda bir  bin 200 lira olarak ödenecek.

ÖKSÜZ VE YETİM AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI 

Bulunulan evde sosyal güvence olmaması durumunda 18 yaşını bitirmeyen, annesi, babası veya her ikisi de ölen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nca verilen Sosyal ve Ekonomik Destekten (SED) yararlanmayan, kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunmayan çocuklar adına; Asker Yardım Programı'ndan yararlanamayan ihtiyaç sahibi kişiler (çocuklar adına) faydalanabilir. İşte bütün ayrıntılar...

 

BAŞVURU VE ÖDEME NASIL GERÇEKLEŞİYOR? 

Yetim ve Yetim Yardım Programı'na başvurular öncelikle yaşayan çocukların anneleri veya babaları tarafından yapılır. Her iki ebeveyn de vefat etmişse, çocuğun yasal vasisi başvuruyu yapar.

Başvurular, ikamet ettiğiniz il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuruda bulunulabilir. Ödemeler ise banka veya PTT`den alınıyor.

Öksüz ve Yetim Yardım Programında şartları sağlayan hak sahibi kişilere çocuk başına aylık 600 TL olmak üzere her iki ayda bir 1200 TL olarak banka/PTT hesabına nakdi ödeme yapılır.

NEREYE BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ?

İkamet ettiğiniz il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuruda bulunulabilir.

Aile Bakanlığı`ndan nefes kesen son dakika müjdesi! Çocuklu aileler yaşadı! Kimliği ile giden 1.700 TL alacak!
Aile Bakanlığı'ndan flaş açıklama! Kimliği ile giden 600 TL parayı kapacak! 
Emeklilerin aklını başından alan son dakika haberi! Peş peşe açıkladı! Duyan emekli rahat bir oh çekti!