Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan nefes kesen son dakika müjdesi! Şimdi başvuranın hesabına tık 1.200 TL para yatacak!

Aile Bakanlığı'ndan yardıma muhtaç ailelere güzel haber geldi. Bu şartları karşılayan kişiler anında 1.200 TL para ödemesi alacak. İşte bütün ayrıntılar... C

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahiplerinin sorunlarını gidermek için para yardımları yapıyor. Bakanlık 40'ın üzerinden sosyal yardım projesi yürütüyor. Bu yardımı almak için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekir. Eğer istenilen şartları yerine getiriyorsanız 1.200 TL para ödemesini anında alabilirsiniz.

 

İşte konu ile ilgili bütün ayrıntılar...

Bakanlıkça öksüz ve yetimlere sosyal yardım ödemesi sunuluyor. e-Devlet üzerinden başvuruları gerçekleştirilen öksüz ve yetim desteği ihtiyaç sahibi olan annesi, babası ya da her ikisi birden ölen ihtiyaç sahibi çocuklara sağlanıyor.

Yetim ve yetim aylığı şartlarını sağlayanlara her ay için 600 TL olarak hesaplanıp her iki ayda bir 1.200 TL olarak ödenecek.

 

ÖKSÜZ VE YETİM AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI 

Bulunulan evde sosyal güvence olmaması durumunda 18 yaşını doldurmamış olan, annesi, babası ya da her ikisi de vefat etmiş olan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca verilen Sosyal ve Ekonomik Destekten (SED) yararlanmayan, kuruluşlarda koruma ve bakım altında olmayan çocuklar adına; Muhtaç Asker Çocuğu Yardım Programından yararlanmayan, 2022 yardımından -çocuk adına- faydalanmayan ve ihtiyaç sahibi olan kişiler yararlanabilir.

 

BAŞVURU VE ÖDEME NASIL GERÇEKLEŞİYOR? 

Yetim ve Yetim Yardım Programı'na başvurular öncelikle yaşayan çocukların anneleri veya babaları tarafından yapılır. Her iki ebeveyn de ölmüşse, başvuru çocuğun yasal vasisi tarafından yapılır.

Başvurular, ikamet ettiğiniz il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuruda bulunulabilir. Ödemeler ise banka veya PTT`den alınıyor.

Öksüz ve Yetim Yardım Programında şartları sağlayan hak sahibi kişilere çocuk başına aylık 600 TL olmak üzere her iki ayda bir 1200 TL olarak banka/PTT hesabına nakdi ödeme yapılır.

 

NEREYE BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ?

İkamet ettiğiniz il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuruda bulunulabilir.

18 YAŞINI DOLDURAN KİŞİLERE ÖKSÜZ VE YETİM YARDIMI YAPILABİLİR Mİ?

Hayır, bu yardımdan faydalanabilmek için, öksüz ya da yetimin 18 yaş altı olması gerekmektedir.

ÖKSÜZ VE YETİM YARDIMI KAPSAMINDA VASİ VE VELİNİN OLMAMASI HALİNDE KİM TARAFINDAN BAŞVURU YAPILABİLİR?

Çocuğun yasal vasisi olmaması veya yasal vasinin çocukla birlikte aynı hanede yaşamaması durumunda, başvurular çocukla birlikte aynı hanede yaşayan 18 yaş üstü akrabası tarafından yapılabilir.

Altın 4 ay sonra bu kadar olacak! Kuyumcular artık dükkanlarına çift kilit takmaya başladı! Hemen bakmayan bin pişman!
Aile Bakanlığı`ndan nefes kesen son dakika müjdesi! Dar gelirliye ilaç gibi gelecek! Kimliği ile gelen 1.997 TL alacak!
Aile Bakanlığı'ndan zil takıp oynatacak müjde! Kimliğinizi gösterip 2.392 TL'yi alabileceksiniz!