Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan nisan ayı müjdesi!.. Acil bakın hemen tam bu kadar para ödenecek!

Aile Bakanlığı, muhtaç vatandaşlara yönelik ödemelerine devam etmektedir ve bu ödemelerin hangi ailelere ne kadar yapılacağı ile ilgili ayrıntılı bilgiler paylaşılmıştır. Bu kapsamda, Aile Destek Programı adı verilen bir yardım programı yürütülmektedir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Türkiye genelindeki muhtaç vatandaşlara yardım etmek amacıyla çeşitli ödemeler yapmaktadır. Bu kapsamda, Aile Destek Programı adı verilen bir yardım programı yürütülmektedir. Program dahilinde, hane halkının gelirleri hesaplanarak, yılda dört kez destek ödemeleri gerçekleştirilmektedir.

Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardım ödemeleri hakkında ayrıntılı bilgiler vermiştir. Yardım ödemeleri, ailelerin kişi başına düşen gelirleri ve hane içindeki çocuk sayılarına göre belirlenmiştir.

Ailelerin kişi başına düşen gelir miktarı 450 TL'nin altındaysa, aylık 1.250 TL destek ödemesi yapılacaktır.

Kişi başına düşen gelir miktarı 450 TL üzeri - 911,15 TL aralığındaysa, ailelere aylık 1.100 TL destek ödemesi yapılacaktır.

Kişi başına düşen gelir miktarı 911,15 TL üzeri - 1.372,30 TL aralığındaysa, ailelere aylık 950 TL destek ödemesi yapılacaktır.

Kişi başına düşen gelir miktarı 1.372,30 TL üzeri - 2.835,60 TL altındaysa, ailelere aylık 850 TL destek ödemesi yapılacaktır.

Ek olarak, hane içindeki çocuk sayısına bağlı olarak ek ödemeler de yapılacaktır.

1-2 çocuklu hanelere 350 TL,

3 çocuklu hanelere 450 TL,

4 çocuklu hanelere 550 TL,

5 ve daha fazla çocuklu hanelere ise 650 TL ek ödeme yapılacaktır.

Başvuru şartlarını karşılayan vatandaşlar, e-devlet üzerinden veya il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilirler. Bu yardım ödemeleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve sosyal refah düzeylerini artırmak amacıyla sağlanmaktadır.

İş Bankası'nda hesabı olanlar dikkat... İş Bankası müşterileri acilen buraya baksın!
Aile Destek Programı Nisan 2023 müjdesinin ardından flaş bir gelişme yaşandı... Acil bakın hemen 2.750 para ödenecek!
İş Bankası'ndan flaş bir son dakika açıklaması geldi... İş Bankası müşterileri çok acil hemen baksın!