Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan nisan ayının müjdelerinin müjdesi geldi

Aile Bakanlığı tarafından ev hanımlarına yönelik bayram ikramiyesi ödeneceği duyurulmuştu. Aile Bakanlığı tarafından ev hanımlarına yönelik ödenecek tutarın önümüzdeki haftalarda hesaplara yatacağı ifade edildi. Vatandaşlar bakanlıktan aldıkları paraları önemli yerlerde kullanıyorlar

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yapılan ödemeler çok sayıda vatandaş tarafından takip ediliyor. Vatandaşlar bakanlıktan aldıkları paraları önemli yerlerde kullanıyorlar. Emekliler bayram ikramiyesinin sevincini yaşarken, ev hanımları da bayram ikramiyesi sevinci yaşamıştı. Ev hanımlarına ödenecek bin TL hakkında önemli gelişmeler yaşandı. Buna göre bakanlık tarafından ödenecek paralar önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılacak. 

Bu yıl pek çok kişi devletin sunduğu ödemelerden yararlanıyor. Özellikle ev hanımlarına verileceği ifade edilen bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak? E-devlet üzerinden şartları taşıyıp başvuru yapan ev hanımlarına PTT üzerinden 1000 TL bayram harçlığı ödemesi yapılacak. Başvuru şartları da ayrıca açıklandı. İşte detaylar..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev hanımlarına 1.000 TL bayram ikramiyesi yatırılacağını duyurmuştu. İhtiyacı olan vatandaşlar ödemeler için başvuruların ne zaman yapılacağını ve ödemelerin ne zaman yatırılacağını merak etmeye başladı.

VATANDAŞLAR PARALARINI PTT ÜZERİNDEN ALACAKLAR

Kadınlara verilecek olan bayram harçlığı ödemelerinin miktarı 500 TL ve 1.000 TL arasında değişebileceği belirtildi. Bu ödemeyi almak isteyenlerin taşıması gereken ilk şartlardan biri ev hanımlarının hiçbir geliri ya da sigortasının olmaması. Bunun dışında çocuğunun da olması gerekiyor. Bu şartları taşıyan ev hanımlarına PTT üzerinden 1000 TL’ye varan ikramiye yatırılacak. Ödemeler arefe gününe kadar hesaplarda olacak.

BU BAŞVURU ŞARTLARINI YERİNE GETİRMİŞ OLMAK GEREKİYOR

Ev hanımlarına verilecek olan ikramiye için aranan şartlar genelde şu şekilde:

TC vatandaşı olmak

Arazi ya da tapusunun olmaması

Sigortasının olmaması

Düzenli kazanç getiren bir gelirinin olmaması

En az bir çocuğunun bulunması

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. Başvuru şartları onaylanan ev hanımlarına ise ödemeler PTT üzerinden en geç arefe gününe kadar yatırılmış olacak.