Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan para konusunda flaş açıklama

Aile Bakanlığı'ndan vatandaşlara yönelik yapılan ödemeler hakkında bakanlık tarafından sık sık bilgilendirmede bulunuyor. Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yeni bir bilgilendirmede daha bulunuldu. Vatandaşlar aldıkları bu ödemelerle geçimlerinde ciddi kolaylık sağlıyorlar

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yapılan ödemelere çoğu insan tarafından ilgi gösteriliyor. Vatandaşlar aldıkları bu ödemelerle geçimlerinde ciddi kolaylık sağlıyorlar. Bu nedenle Aile Bakanlığı tarafından konuyla ilgili gerçekleştirilen açıklamalara daha fazla ilgili gösteriliyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca her ay sağlanan yardım ödemeleri hakkında Mart ayına girilmesiyle birlikte yeniden araştırmalar başlamış oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca ödeme tutarları ile tarihleri için açıklamalar da gelmeye devam etmekte. Mart ayı içinde pek çok kalemde maaşlarda güncelleme yapılırken, sosyal yarım ödemelerinde de artış meydana geldi. İşte ödeme tutarlarının merak edilen detayları!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca sağlanmakta olan yardımlar vatandaşlar tarafından takip edilmekte. Maddi durumu yetersiz olan ve aynı zamanda temel gereksinimlerini karşılamakta zorluk çeken vatandaşlar her ay içinde doğal gaz desteği verilmekte. Ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafınca yapılmış oluyor. Mart ayına girilmiş olmasıyla beraber ödeme tutarları da gündemdeki yerini aldı. Doğal gaz destek ödemeleri genellikle TC kimlik nemalarının son hanesine bakılarak hesaplara yatırılmakta.

Aylık ortalama olarak 560 bin engelli vatandaş için Evde Bakım Yardımı yapılmış olduğunu altını çizen Bakan Yanık, 2023 yılı Ocak ile Temmuz dönemi için de Evde Bakım Yardımı’nın 3.336 liradan 4.336 liraya çıkmış olduğunu açıkladı.

Çocukların, öncelik olarak aile yanından desteklenmesi ilkesinin esas alınmış olduğunun vurgusunu yapan Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi aileler için çocukları adına Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti vermiş olduklarını sözlerine ekledi. Bu çerçevede Bakan Yanık, ‘SED hizmetinde çocuk başına yapılmakta olan ekonomik destek tutarı yaklaşık 2.334 liradan 3.038 liraya yükseldi. Bunun yanı sıra da koruyucu ailelere çocuk başına yapılmakta olan ödemelerin aylık ortalaması da 3.644 liradan 4.853 liraya çıkmış oldu.’ açıklaması yaptı.

Aile Destek Programları başvuruları da, e-Devlet sistemi üzerinden veya ikametgah adresinin bağlı bulunduğu 3294 sayılı Kanun çerçevesinde kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ile Dayanışma Vakfına yapılması mümkündür.

Aile Destek Programına başvuran kişinin; Türk vatandaşı olmaması, mavi kart sahibi olması, yerleşim yerinin yurt dışında olması, 18 yaşından küçük olması durumlarından başvuru dikkate alınmayacaktır.