Kent Haberleri

Aile Bakanlığı`ndan rahat nefes aldıracak son dakika müjdesi! Başvuranlar anında 5.671 TL para alacak!

Aile Bakanlığı'ndan güzel haber geldi! Bakanlık, yardıma muhtaç kişilere rahat bir nefes aldıracak bir ödeme yapacak! Başvuran ve şartları karşılayanlara 5.671 TL destek ödemesi yapılacak! İşte konu ile ilgili bütün ayrıntılar... Bu yardımı alabilmek için belirli şartları karşılıyor olmanız gerekiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardıma muhtaç kişilere maddi yardımlar sunuyor. Bu yardımı alabilmek için belirli şartları karşılıyor olmanız gerekiyor. Eğer bahsedilen şartları yerine getiriyorsanız 5.671 TL para ödemesi alabilirsiniz. İşte konuyla ilgili tüm detaylar... 

Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, engellinin bakımına destek amacıyla verilen sosyal yardımdır.

Sağlık Bakanlığınca belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az yüzde 50 ve “Ağır engelli” İbaresi "evet" olarak işaretlenmiş olması gerekiyor.

 

Üveyler dâhil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinden her birini ifade eder.

 

Belgelerin eksiksiz teslim edilmesi ve İl Müdürlüğü bünyesinde görev alan Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti tarafından engellinin hanesinde gerçekleştirilecek inceleme sonucunda İl Müdürlüğü onayı ile başvuru sonuçlandırılır. Talebinin olumsuz değerlendirilmesi halinde engelliye veya yasal temsilcisine İl Müdürlüğünce 30 gün içinde yazılı olarak bildirilir.

İkametgâhın bulunduğu yerdeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir. Evde bakım yardımı her ay yatırılmakta olup her ayın 15'i ile 31'i arası hesaplara aktarılmaktadır.

 

EVDE BAKIM PARASI NE KADAR?

Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için sağlanan 3 bin 336 lira tutarındaki evde bakım desteği yüzde 30 zam ile 4 bin 336 liraya yükseldi. Bu destekten yararlanmak da asgari ücretteki artışla kolaylaştı. Hane içinde kişi başı gelirin artık 3 bin 666 lira yerine 5 bin 771 lira 20 kuruştan az olması gerekiyor.

Bu gece yarısından itibaren benzine çıldırtacak dev zam! Opet, Shell, BP, PO 12 Ocak 2023 fiyat listesi...
Altın bugün ne kadar? 12 Ocak 2023 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!
Dolar bugün ne kadar? 12 Ocak 2023 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!