Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan rahat nefes aldıracak yardım müjdesi! 3 bin 708 TL ödeme yapılacak!

Bakanlık, vatandaşların üzerindeki ağır yükü azaltmak amacı ile yeni bir müjde daha verdi. Bakanlık, çocuğu olan vatandaşlara yardım edecek! Başvuran ve şartları karşılayan 3 bin 708 TL'yi kapacak! Bu ödemelerden birisi de çocukları olan kişilere yönelik

Aile Bakanlığı yardıma muhtaç vatandaşlara yardım ödemesi desteklerine devam ediyor. Bu ödemelerden birisi de çocukları olan kişilere yönelik. 1.648 TL'den 3.708 TL'ye varan ödeme sağlıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca yoksul ve çocuklu ailelere sınırlı süreli olarak verilen Sosyal ve Ekonomik Yardım (SED) yenilendi. Kapsamı genişletilen SED yardımı bu yılda yüz binlerce ailenin geçimini kolaylaştıracak. Aileler çocuklarına bakacak maddi duruma gelene kadar ödenmeye devam eden SED yardımına başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor. SED yardımının 2023'te ne kadar yüksek olduğu sorusuna ek olarak, uygunluk koşulları da dikkate alınır. İşte tüm detaylarıyla SED yardımı...

Yılbaşında hükümet asgari ücreti yüzde 54, memur ve emeklilerin maaşlarını yüzde 30 artırarak işçileri enflasyonun dışında tutmaya çalıştı. Ücretler arttıkça, sosyal yardım ödemeleri de arttı.

2023 SED YARDIMLARI NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  tarafından yılda en fazla iki kez ihtiyaç sahibi ailelere yapılan nakdi yardımlar da yenilendi. Buna göre SED yardımının miktarı okul öncesi çocuklar için 2 bin 59 lira, ilköğretim çağındaki çocuklar için 3 bin 90 lira, ortaöğretimler için 3 bin 295 lira ortaöğretim çağında olup okumayan çocuklar için 2 bin 59 lira, yükseköğretimde öğrenim görenler çocuklar için 3 bin 708 lira oldu. Kuruluş bakımından ayrılan gençlere ise yarım ödeneği yeni zamlarla beraber bin 648 lira olarak belirlendi. 

SED BAŞVURU ŞARTLARI!

e-Devlet üzerinden yapılacak SED başvuru şartları aşağıdaki gibidir:

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Aile Bakanlığı'ndan zil takıp oynatacak son dakika müjdesi! Şimdi hemen T.C Kimlik kartıyla gidip alın! 
Müjde...Müjde...Müjde... En az 33 bin TL ödeniyor! Evlenecekler yaşadı!
Ziraat Bankası'ndan müjde! Yüzde sıfır faizle 10 bin TL! Borç harç kalmayacak!