Ekonomi

Aile Bakanlığı'ndan resmi açıklama geldi. 6.667 TL ödeme yapılacak

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızı ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı. 6.667 TL ödeme yapılacak. İlgilenenlerin detaylıca okuması gerekecek.

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza yönelik çok sayıda destek ödemesi gerçekleştiriliyor... O destek ödemelerden bir tanesi daha açıklandı...

Aile Bakanlığı tarafından 6.667 TL ödeme yapılacak... Vatandaşların alması için yapması gereken bazı şeyler var... 

Bakanlık, Sosyal Yardımlarımız başlığı altında internet sitesi üzerinden yardıma ilişkin detayları duyurdu. Buna göre her haneden 1 kişinin başvuru yapmasının yeterli olacağı belirtildi. 1Başvuru şartını taşıyan 18-55 yaş arasındaki kişilere verilecek olan 6.667 TL’lik ödemenin detayları açıklandı.

Aile Bakanlığı, verilecek olan ödemelere ilişkin, “İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarından sosyal güvenceli bir işe başlayanlar faydalanabilmektedir” denildi açıklamasını yaparak detayları duyurdu.ÜDevlet, vatandaşların ihtiyacını karşılayabilmesine yardımcı olabilmek için birbirinden farklı yardım ödemelerini web sitesi üzerinden duyurmaya devam ediyor.

DETAYLAR DA AÇIKLANDI

Bakanlık 18-55 yaş arasındaki kişilerin başvuruda bulunabileceğini aktardı. Yapılacak olan yardıma ilişkin başvuruların SYD Vakıflarına yapılabileceğini, “3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet edenler arasından; 18-55 yaş arasında olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR’a bildirilen ve sosyal güvenceli bir işe yerleşen sosyal yardım yararlanıcılarına yönelik nakdi yardımlardır” şeklinde ifade etti.

6 BİN 667 TL'LİK ÖDEME VERİLECEK

Enflasyonun hızla arttığı bu dönemde vatandaşlar devletin sunduğu destek ödemelerini araştırıyor. Yapılacak olan 6.667 TL2lik ödemelerin kimlere verileceği açıklandı. Aktarılan son habere göre Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden inceleme yapılacak. Yapılacak inceleme sonucunda işe başlama bilgisi alınan ve sosyal yardım alanların bu yardımdan 60 gün içinde yararlanabileceği ifade edildi.

Başvuruda bulunmak isteyenler için sadece kimlik belgesinin yeterli olacağı ifade edildi. Aile Bakanlığı’nın şartlarına göre hanenin gelirinin brüt asgari ücretin 1/3’üne karşılık gelen miktarın yatırılacağının altı çizildi.