Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan şok zam! Hesaplara 4.330 TL yatırılacak! Karı-koca-çoluk-çocuk toplansın

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara ödenen yardımlara ciddi oranda zam yapıldı. Aile Bakanlığı tarafından ailelere 4 bin 330 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar... Aileler bakanlık tarafından yapılan destek ödemeleri sayesinde çok sayıda ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar

Aile Bakanlığı tarafından ailelere verilen destek ödemeleri birçok aile tarafından kullanılıyor. Aileler bakanlık tarafından yapılan destek ödemeleri sayesinde çok sayıda ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Ailelere yapılan destek ödemeleri hakkında flaş gelişmeler yaşandı. 

Bakanlık tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre o tarihte hesaplara 4.330 TL yatırılacak. Aile Bakanlığı tarafından ödemelerin Şubat 15’de hesaplara geçmeye başlayacağı duyuruldu. Kimlik numaranızla birlikte ödemelerinizi kontrol edebilirsiniz. İşte detaylar..

Bakanlık önemli bir duyuru yayımladı. Her ayın 15’i ile 31’i arasında bakım ödemeleri yatırılıyor. Bu kapsamda ödemeler 3 gün sonra başlayacak. Başvuru yapmadıysanız şartları taşıdığınız durumda hemen başvurunuzu yapabilirsiniz.

Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı vatandaşlara ödeme yapmaya devam ediyor. Desteğe ihtiyacı olan vatandaşlar için ödemeler her ayın belirli günlerinde TC kimlik numaralarına göre yatırılıyor. Ödemelerin de asgari ücretten sonra zamlandığı açıklandı. 4.330 TL’lik ödemenin detayları şu şekilde:

Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu belgelendirenler.

Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merpen inip çıkabilme vb.

Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olanlar, başvuruda bulunabilecek.

BU BAŞVURU EVRAKLARINI TAMAMLAMANIZ GEREKİYOR

Yukarıdaki başvuru şartlarını taşıyanlar için hazırlanması gereken evraklar şu şekilde:

Engelli Sağlık Kurulu Raporu,

Engellinin 2 adet vesikalık fotoğrafı

SSK – Emekli Sandığı – Bağ-Kur kurumlarından alınacak gelir beyanı bilgileri

Anne-Baba boşanmış ise; boşandığına dair mahkeme kararı.

Bakımı yapacak kişinin dilekçesi ve engellinin vasisi varsa, vesayete ve vasi atanmasına ilişkin mahkeme kararı

Tapu Sicil Müdürlüğünden Tapu Kayıt Bilgileri(Engelli ve Bakmakla Yükümlü Olan Bireylerin)

Varsa öğrenim durumunu gösteren belge sureti.

Dilekçe.(Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne hitaben- Dilekçede engelliye evde bakım hizmeti vermek istediği ve bakım ücretinden faydalanmak istediği, evde beraber yaşanılan bakmakla yükümlü olunan bireylerin mal ve gelir durumları) belirtilecektir.