Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan son dakika destek müjdesi! Hesaplara 2.392 TL para tek tek yatıyor! Hemen bakın!

Aile Bakanlığı, son dakika bir müjde açıkladı ve bazı şartları karşılayan kişilere 2 bin 392 TL ödeme yapacağını duyurdu. Bu ödeme için sadece kimliğiniz yeterli olacak. İşte detaylar...Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartıyla başvuran kişiler, her ay belirli bir miktarda harçlık alabilecekler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma muhtaç kişilere yardımcı olmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartıyla başvuran kişiler, her ay belirli bir miktarda harçlık alabilecekler. Aile Bakanlığı, son dakika bir müjde açıkladı ve bazı şartları karşılayan kişilere 2 bin 392 TL ödeme yapacağını duyurdu. Bu ödeme için sadece kimliğiniz yeterli olacak.  

Aile Bakanlığı'ndan son dakika destek müjdesi! Hesaplara 2.392 TL para tek tek yatıyor! Hemen bakın!..İşte detaylar...

Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 40'tan fazla yardım programı düzenliyor. Bu yardımlar arasında en çok talep görenlerden biri de maluliyet aylığıdır.

Engelli aylığı nedir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi sitesinde bu soruya şu şekilde yanıt veriliyor: "2022 sayılı kanun uyarınca ekonomik yoksunluk içinde bulunan; 18 yaşından büyük özürlü bireyler ve kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşını tamamlamamış özürlü yakını bulunan Türk Vatandaşlarına aylık bağlanmaktadır. Engelli aylığı üç aylık olarak ödenen bir aylıktır."

Engelli aylığı alabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Bu şartlar arasında yoksullar, evsizler ve engelliler yer alıyor. Şartları taşıyan kişiler ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYD) başvuruda bulunabilirler.

Engelli aylığı şartları Devlet yardımlarından biri olan maluliyet aylığı, destek düzeylerini yüzde 40-69 arası ve yüzde 70 ve üzeri engelli kişilerin temel alınmasıyla belirlenir. 18 yaşını dolduran engelliler ve yasal vasileri veya temsilcileri başvurabilir. İşte şartlar:

Nafaka almamanız, gelirinizin bulunmaması ve bir sosyal sigorta kurumuna kayıtlı olmamanız gerekiyor. Ayrıca, kişi başına düşen ortalama aylık hane geliri, asgari net aylık ücretin en az üçte biri kadar olmalıdır.

Engelli aylığı tutarları 2023 yılı için: Yüzde 40 - yüzde 69 arası engelli aylığı 1.594,70 TL, Yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 2.392,05 TL.

Engelli aylığı ödemeleri ne zaman yapılır?

Doğum tarihinin son rakamına göre, her ayın 5-9. günleri arasında engelli aylığı ödemeleri yapılır.

Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her ayın 5. günü
Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her ayın 6. günü
Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her ayın 7. günü
Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her ayın 8. günü
Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her ayın 9. günü ödeme yapılacaktır. 

Aile Bakanlığı'ndan son dakika Mart 2023 destek müjdesi! Hesaplara 2.059 lira ve 3.708 lira para yatıyor! Aman kaçırma!
Aile Bakanlığı tam tamına 40 farklı destek ödemesi veriyor! Hesaplara tek tek yatırılan 4 bin 388 lirayı kaçırmayın!
Aile Bakanlığı çok konuşulacak yeni destek ödemesini duyurdu! Şartları sağlayan herkes mart ayında 4.336 TL alacak!