Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan son dakika Mart 2023 destek müjdesi! Hesaplara 2.059 TL, 3.090 TL, 3.295 TL ve 3.708 TL  yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklar için yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin devam edeceğini duyurdu. Hesaplara 2.059 TL ile 3.708 TL arasında değişen tutarlarda ödemeler yapılacak...İşte ayrıntılar... Çocuklar için yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri bu yıl da devam edecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Mart 2023 için bir müjde geldi. Çocuklar için yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri bu yıl da devam edecek. Ailelere hesaplarına 2.059 TL ile 3.708 TL arasında değişen tutarlarda ödemeler yapılacak. Bu ödemeler, çocukların eğitimi için önemli bir kaynak sağlıyor.

 

SED ödemelerinden yararlanmak isteyen aileler, e-Devlet sistemi veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvuru yapabilirler. Başvurusu kabul edilenler, düzenli ödemeler almaya başlayabilirler ve bu ödemeler 12 ay boyunca devam edebilir.

SED ödemesi, çocukların eğitimi için önemli bir kaynak sağlıyor. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, üniversite gibi farklı eğitim seviyelerindeki öğrenciler için farklı miktarlarda ödemeler yapılıyor. Ancak, SED başvurusu yapmak için belirli şartların karşılanması gerekiyor.

 

Başvuru şartları arasında, bakım tedbiri kararı olan çocukların ailesinin yanına dönebilmesi, ekonomik sebeplerle destek alamayan çocukların muhtaç duruma düşmesi, bakım tedbiri kararı olan ancak ailesi tarafından bakılabilen çocuklar için destek, bakım tedbiri olan ancak yaş sebebiyle kurumdan ayrılan ve destek almayan çocuklar için muhtaç duruma düşmeleri halinde destek, felaket, afet, hastalık veya kaza sonucu belli bir süre kendini ve ailesini geçindiremeyen veya hayati tehlike oluşturan bir ameliyatı olan veya vefat eden kişilerin çocukları için ödemeler yapılır.

 

SED ödemesi kapsamında, anaokuluna giden çocuklar için 2.059 TL, ilkokula giden çocuklar için 3.090 TL, ortaokula giden çocuklar için 3.295 TL, ortaokul çağındaki ancak okula gitmeyen çocuklar için 2.059 TL, üniversiteye giden çocuklar için 3.708 TL ve kurumdan ayrılan çocuklar için 1.648 TL ödeme yapılıyor.

Bu destekler, ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamalarına yardımcı oluyor ve çocukların eğitimleri için daha iyi bir gelecek hazırlamalarına katkıda bulunuyor.

Müjde gibi müjde geldi! Satıştan kaldırılan iPhone 13 Pro Max yeniden BİM'de! 10 Mart 2023 fiyat listesi...
Garanti'den gençlerin yüzünü güldürecek kampanya! Hemen bakın, sakın kaçırmayın!
Ziraat Bankası Bankart'ı olanlar acilen baksın! 2.000 TL dağıtılıyor! Ancak bazı şartları karşılamanız gerek!