Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan son dakika Mart 2023 destek müjdesi! SED yardım ödemeleri yapıldı mı? Mart 2023 SED yattı mı?

"Mart 2023 SED hibeleri ne zaman ödenecek?" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yoksul ailelere çocuklarının masraflarını karşılamak için aylık olarak SED yardımı yapıldığını açıkladı. Peki Mart 2023 SED yardım ödemeleri ne zaman yapılacak? SED Yardım ödemesi yapıldı mı? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yoksul ailelere çocuklarının masraflarını karşılamak için aylık olarak SED yardımı yapıldığını açıkladı

"Mart 2023 SED hibeleri ne zaman ödenecek?" sorusunun cevabı sorulan sorulardan biridir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yoksul ailelere çocuklarının masraflarını karşılamak için aylık olarak SED yardımı yapıldığını açıkladı. Peki Mart 2023 SED yardım ödemeleri ne zaman yapılacak? SED Yardım ödemesi yapıldı mı?

MART AYI SED YARDIMI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yoksul ailelere çocuklarının masraflarını karşılamak için mart ayında 582 milyon 692 bin 272 lira sosyal ve ekonomik yardım (SED) ödendiğini söyledi.

Mart 2023 SED yardım ödemeleri ne zaman yapılacak? SED yardım ödemeleri yapıldı mı?..İşte ayrıntılar...

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, çocuk politikasının temel taşının aile bütünlüğünü korumak ve çocukları aile ortamında sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi. Aile bütünlüğünün korunmasına ve çocukları aile ile birlikte geleceğe hazırlamaya odaklanıldığını kaydeden Yanık, çocukların maddi nedenlerle ailelerinden ayrılmalarının önüne geçmek istediğini belirterek, bu konuda bakanlık olarak uyguladıklarını hatırlattı.

Yanık, açıklamasında şu bilgileri paylaştı:

"SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için mart ayı içerisinde toplam 582 milyon 692 bin 272 lira tutarında SED ödemesi yaptık."

2023 SED YARDIMI NE KADAR?

SED hizmetlerinde çocuk başına nakdi desteğin ortalama 2.337 TL'den 3.038 TL'ye çıktığı açıklandı. 

Anne babalar dikkat, hemen başvurun! Aile Bakanlığı peş peşe açıkladı! Şimdi kimliği ile giden her ay PTT'den alacak!
5 bankada peş peşe nefes kesen son dakika rüzgarı! İş Bankası, ING, Akbank, TEB ve QNB açıkladı! Sakın kaçırmayın!
İş Bankası'ndan son dakika açıklaması! Yeni kampanyasını resmen duyurdu! 31 Mart'a kadar vaktiniz var! Acele edin...