Kent Haberleri

Aile Bakanlığı`ndan son dakika Mart 2023 müjdesi! Kimliği ile başvuran anında 1.200 TL'yi kapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere müjde! Bu şartları sağlamanız halinde bin 200 TL anında ödenecek. İşte bütün detaylar... Bakanlık 40'tan fazla sosyal yardım projesini hayata geçirdi ve belirli şartları karşılayan ihtiyaç sahibi kişilere yardım ediyor

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kişilerin problemlerinin çözümü için maddi yardımda bulunuyor. Bakanlık 40'tan fazla sosyal yardım projesini hayata geçirdi ve belirli şartları karşılayan ihtiyaç sahibi kişilere yardım ediyor.

Aile Bakanlığı son olarak, kimliği ile başvuran ihtiyaç sahiplerine 1.200 TL ödeme yapacağını açıkladı. Bu ödeme için belirli şartları karşılamanız gerekiyor.

Öksüz ve yetim çocuklara sosyal yardım ödemeleri de bakanlıkça yapılıyor. E-devlet üzerinden uygulanan yetim ve yetim yardımları, annesi, babası veya her ikisi birden ölmüş olan ihtiyaç sahibi çocuklara veriliyor. Şartları sağlayan kişilere her ay için 600 lira ödeme yapılıp her iki ayda bir 1.200 lira ödeme yapılıyor.

Öksüz ve yetim aylığı başvuru şartları şöyle: Anne, babası veya her ikisi birden vefat etmiş, Aile Bakanlığı'ndan sosyal ve ekonomik yardım (SED) almayan, kurumsal koruma ve bakım hizmeti almayan 18 yaşından küçük çocuklar adına; askerlik yardım programından yararlanamayan ihtiyaç sahipleri (çocuklar adına) yararlanabilir.

Başvurular, yaşayan çocukların anneleri veya babaları tarafından yapılıyor. Her iki ebeveyn de vefat etmişse, çocuğun yasal vasisi başvuruyu yapabilir. Başvurular, ikamet ettiğiniz il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılabilir. Ödemeler ise banka veya PTT aracılığıyla yapılıyor.

Öksüz ve Yetim Yardım Programında şartları sağlayan hak sahiplerine çocuk başına aylık 600 TL ödeme yapılıyor ve her iki ayda bir 1.200 TL ödeme yapılıyor.

Başvuru yapmak isteyenler, ikamet ettikleri İl/İlçe Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'na (SYD) başvuruda bulunabilirler.

Altın alacaklar acilen buraya bakmalı! Fiziki altın almak mı? Bankada altın hesabı açmak mı? İşte yanıtı!
12 Mart 2023 altın bugün ne kadar? Bugün ons gram, tam altın kaç TL? Güncel altın kuru fiyatları!
Altının kuş gibi uçacağı tarihi İslam Memiş açıkladı, elinde avucunda gram altını olan vatandaşın yüreği ağzına geldi!