Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi geldi! Hemen başvuran şimdi tık diye 3.336 TL alacak!

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı resmen açıkladı! Bu kişilere 3.336 TL toplu ödeme yapılacak. Detaylar için tıklayınız... Bakanlığa göre, Türkiye İş Kurumu İŞKUR'un yönlendirmesi sonucu işe yerleşen sosyal yardım faydalanıcılarına, bir defaya mahsus olmak üzere aylık brüt asgari ücretin üçte biri kadar yardım sağlanacak

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, son dakikada yaptığı açıklamayla dikkat çekiyor. Bakanlığa göre, Türkiye İş Kurumu İŞKUR'un yönlendirmesi sonucu işe yerleşen sosyal yardım faydalanıcılarına, bir defaya mahsus olmak üzere aylık brüt asgari ücretin üçte biri kadar yardım sağlanacak. Bu da 3.336 TL'ye denk geliyor.

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi geldi! Hemen başvuran şimdi tık diye 3.336 TL alacak!..İşte ayrıntılar...

Sosyal yardım yararlanıcıları, İŞKUR'un işe yönlendirmesi neticesinde işe yerleştikten sonra, SGK kayıtlarının yapıldığı tarihten itibaren 60 gün içerisinde ikametgahlarının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına müracaat etmelidir.

Başvuranlar, bir yıl süreyle Şartlı Eğitim (ŞEY) ve Şartlı Sağlık (ŞSY) Yardımları kesilmeden yararlanmaya devam edebilirler. Ancak sosyal yardım yararlanıcısı, İŞKUR'un iş veya mesleki kurslara katılım teklifini üç kez geçerli bir sebep olmaksızın reddederse, bir yıl boyunca düzenli sosyal yardım almaya hak kazanmayacaktır.

Daha fazla bilgi için, Aile Bakanlığı'nın resmi web sitesinde yer alan detaylı bilgileri inceleyebilirsiniz.

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi geldi! Hemen başvuran şimdi tık diye 3.336 TL alacak!..İşte ayrıntılar...

İŞE BAŞLAMA YARDIMI NEDİR?

Sosyal yardım yararlanıcılarından İŞKUR’un işe yönlendirmesi neticesinde işe yerleşenlere bir defaya mahsusu olmak üzere Aylık brüt asgari ücretin 1/3 ü kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarınca yapılan yardımdır.

BAŞVURU NEREYE YAPILIR?

İşe başlayan kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaydı yapıldıktan sonra 60 gün içerisinde ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına müracaat edilir.

İŞE BAŞLADIKTAN SONRA SOSYAL YARDIMLARIM KESİLİR Mİ?

İşe başladıktan sonra bir yıl süreyle Şartlı Eğitim (ŞEY) ve Şartlı Sağlık (ŞSY) Yardımları kesilmez.

SOSYAL YARDIM YARARLANICISI İŞKUR’UN İŞ VEYA MESLEKİ KURSLARA KATILIM TEKLİFİNİ REDDEDERSE BİR MÜEYYİDESİ VAR MI?

Sosyal yardım yararlanıcısı geçerli bir sebep olmaksızın üç kez reddederse, bir yıl boyunca düzenli sosyal yardım almaya hak kazanmayacaktır. 

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: https://www.aile.gov.tr/

 

E-devlet emekli promosyon başvurusu nasıl yapılır? Yeni emekli olan birisi emekli promosyonu almak için ne yapmalı?
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları euro'ya destek oldu!
Altının rotası çizildi! Uçuşa hazır ama kuleden izin bekliyor! Şimdi hemen bakın, sonra pişman olmayın!