Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! Kimliğini gösteren hemen 800 TL parayı kapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan güzel haber geldi. Sadece kimliği ile başvuran 800 TL parayı alacak! İşte ayrıntılar... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 40'dan fazla sosyal yardım programı düzenliyor ancak vatandaşlar bir çoğunu hala bilimiyor

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma muhtaç ailelere destek olmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 40'dan fazla sosyal yardım programı düzenliyor ancak vatandaşlar bir çoğunu hala bilimiyor. Aile Bakanlığı bu sefer de çocuklu ailelere müjdeyi resmen verdi. Bakanlık tarafından gelen bilgilere göre; T.C Kimlik kartı ile başvuran ve şartları karşılayanlar 800 TL para ödemesi alacak. İşte bütün ayrıntılar...

Aile Bakanlığı, çocuklu ailelere güzel haberi verdi. 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında ihtiyaç sahibi olarak kayıtlı çok çocuğu olan aileler bu yardımdan yararlanacak. Bu, çocukların beslenme ve kendi kendine yeterlilik ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış merkezi, düzenli bir nakit yardım programıdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli doğum yardımları ve doğum yardımları sağlayarak ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olur. Özellikle tek çocuk yerine ikiz ya da üçüz doğuranların daha çok yardıma ihtiyacı var. Bu nedenle artan talebi dikkate alan yeni yardım paketleri sunulmaktadır. Bu destek, yeni pakete kaydolan 0-2 yaş arası çoklu doğumlar için geçerlidir. Doğumdan sonra başvurursanız, iki yıl boyunca yardım alabilirsiniz.

Bu yardımın amacı 0-2 yaş arası birden çok çocuğun beslenme ve kendine yetme ihtiyaçlarını karşılamaktır. Şartları karşılamanız durumunda aylık 400 TL olarak hesaplanıp her iki ayda bir 800 TL olarak para ödemesi alırsınız.

Çoklu doğum yardımı ile amaçlanan, doğum yardımından farklı olarak daha çok çocuğa sahip ailelere daha çok yardım sağlamaktır.

Yardım başvuruları Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı'nda mevcuttur. Başvuru yapmak isteyen ailelerin başvuru şartlarını sağlaması gerekmektedir. Başvuru koşullarını sağlayan ailelerin Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Devlet/İlçe Müdürlüğü veya e-Devlet ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI BAŞVURUSUNDA ARANAN ŞARTLAR!

Çoklu doğum yardımıyla beraber annelik yardımı parasını almanız mümkündür. Çünkü gebelik yardımı parası yalnızca 1 kereye mahsus verilmektedir.

Annelik yardım parasıyla amaçlanan, ailenin hastane masraflarını karşılamaktır. Ancak çoklu doğum yardımı, doğan çocukların öz bakımlarının ve beslenme ihtiyaçlarının bir nebze karşılanmasıdır. 

Başvuru yapmak için sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız yeterlidir.
Aile içerisinde çoklu doğum yapan anne varsa aileden herhangi biri başvuruyu gerçekleştirebilir. Bu yardım çocuklar 2 yaşına basana kadar desteklemeyi amaçlamaktadır. Bundan dolayı çoklu doğum yapmanıza rağmen 2 sene içerisinde yardımdan yararlanmadıysanız, daha sonrasında yararlanamazsınız.

Altın 4 ay sonra bu kadar olacak! Analistlerden kuyumculara kırmızı kodlu uyarı! Cüzdanını alan kuyumcuya ışınlacak!
Aile Destek Programı'nı bırakın buna bakın! Bakanlık 700 TL para dağıtıyor! Koşun bir bakın!
Dolar 24 gün sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakmayan, bin pişman!