Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan son Nisan 2023 müjdesi! Flaş bir destek geldi! Acil bakın tam bu kadar para ödenecek!

Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik ödemelerini sürdürüyor. Bu ödemeler kapsamında, hangi ailelere ne kadar ödeme yapılacağı hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşılmıştır. Bu kapsamda yürütülen Aile Destek Programı, hane gelirlerine göre hesaplanarak yılda dört kez destek ödemeleri yapmaktadır

Ülkemizde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli ödemeler yapılmaktadır. Bu kapsamda yürütülen Aile Destek Programı, hane gelirlerine göre hesaplanarak yılda dört kez destek ödemeleri yapmaktadır.

 

Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardım ödemeleri ile ilgili detaylı bilgileri paylaştı. Yardım ödemeleri, ailelerin kişi başına düşen gelirleri ve hane içindeki çocuk sayılarına göre belirlendi.

Aylık kişi başı gelir 450 TL'nin altındaki ailelere 1.250 TL,

450 TL üzeri - 911,15 TL arasındaki ailelere 1.100 TL,

911,15 TL üzeri - 1.372,30 TL arasındaki ailelere 950 TL,

1.372,30 TL üzeri - 2.835,60 TL arasındaki ailelere 850 TL destek ödemesi yapılacak.

Ayrıca, hane içindeki çocuk sayısına göre ek ödemeler de yapılacak. Bu kapsamda;

1-2 çocuklu hanelere 350 TL,

3 çocuklu hanelere 450 TL,

4 çocuklu hanelere 550 TL,

5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ek ödeme yapılacaktır.

Başvuru kriterlerini karşılayan vatandaşlar, e-devlet üzerinden veya il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilirler. Bu yardım ödemeleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal refahlarını artırmak amacıyla yapılmaktadır.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Başvuruları değerlendirmeye alınmayacak kişi ya da gruplar arasında, hanesinde memur, noter veya muhtar gibi çalışanlar ile yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişiler yer almaktadır. Ayrıca cezaevi veya tutukevinde hükümlü veya tutuklu olanlar, öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler, yetiştirme yurdunda kalanlar ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler de program kapsamı dışında tutulduğundan başvuruları hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyecektir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı'na başvurular, vatandaşların ikametgah adreslerinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla veya e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika müjdesi! Geri ödemesiz 7000 TL dağıtılacak!
Bu tarihlerde çalışan asgari ücretliler acilen baksın! 1.168 TL ek ödeme verilecek!
Aile Destek Programı Nisan 2023 müjdesinden çocuklu ailelere son dakika! 1.900 TL parayı anında kapacak!