Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan sonra mayıs müjdesi gibi müjde! Aileler çok rahatlayacak

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara mayıs ayında gerçekleştirilen müjdelerin ardından bir müjde daha geldi. İşte aileleri çok rahatlatacak ödeme programının detayları... Şimdi aileleri en az Aile Bakanlığı ödemeleri kadar rahatlatacak bir destek programı daha geldi

Aile Bakanlığı tarafından ailelere yönelik gerçekleştirilen ödemeler aileleri ciddi anlamda rahatlatıyordu. Şimdi aileleri en az Aile Bakanlığı ödemeleri kadar rahatlatacak bir destek programı daha geldi. Programın detayları da vatandaşlarla paylaşıldı. 

 

Hükümetin bu sosyal yardım programı ile amaçlanan, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve toplumsal adaleti güçlendirmek. Ayrıca, öğrencilerin eğitimlerine odaklanmaları için ailelerinin maddi yükünü hafifletmek ve iş hayatına hazırlamak da hedefleniyor. Bu programın, ülkedeki genç nüfusun eğitim ve iş hayatında daha başarılı olmalarına katkı sağlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, sosyal yardım hakkı olan ailelerin çocuklarına yönelik başarı desteği programının, eğitim alanındaki fırsat eşitsizliklerini gidermeyi hedeflediğini belirtti. Program kapsamında, ilkokul ve ortaöğretim düzeyinde dereceye giren öğrencilere, net asgari ücretin %60'ına kadar başarı desteği verilecek. Yükseköğretim öğrencileri ise, net asgari ücret tutarı kadar dönem arası başarı desteği almaya hak kazanacak.

YÖK tarafından belirlenen ve dünya genelinde ilk 500 üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler de başarı desteği programına dahil edilecek. Program kapsamında, meslek lisesi mezunu öğrenciler, lise eğitimini tamamladıktan sonra devletin meslek edindirme kurslarına katılarak iş hayatına hazırlanacaklar. Bilim, spor ve sanat alanında yarışmalara katılan öğrenciler de program kapsamında desteklenerek tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak.

Hükümet, yeni bir program başlatarak sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına destek sağlayacak. İlkokul ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin ailelerine 3300 TL, üniversite öğrencilerinin ailelerine ise 5500 TL destek verilecektir. Ortaokul düzeyinde dereceye giren öğrencilere net asgari ücretin %60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine ise net asgari ücret tutarında dönem arası başarı desteği sağlanacaktır. Ayrıca, 4 yıllık yükseköğretim örgün öğretimde okuyan öğrencilere aylık 100 lira destek ödemesi yapılacaktır.