Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar hemen bakın! Hesaplara tam bu kadar yatıyor! SED ödemesine zam geldi mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, memur ve emekli maaş zammı sonrasında bazı destek ödemelerini de yükseltti. Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar hemen bakın! Hesaplara tam bu kadar yatıyor! SED ödemesine zammı geldi mi? Bakanlık tarafından, sosyal yardım tutarlarına da yüzde 30 zam yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2023 Ocak memur, emekli ve asgari ücret zamlarının hemen ardından sosyal destek ödemeleri için de harekete geçildi. Bakanlık tarafından, sosyal yardım tutarlarına da yüzde 30 zam yapıldı. 2023 yılına girilmesi ile birlikte artış yaşanan desteklerden biri de Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri oldu. 

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı dar gelirli ailelerin çocukları için hesaplara bir bir yatıyor. 

Binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşın yararlandığı SED yardımı Ocak ödemeleri zamsız şekilde hesaplara yatırıldı. Bunun ardından, 2023 yılı ile birlikte yüzde 30 zamlanan SED yardımı ödemesinin eski tutarla ödenmesi gündem oldu. 

SED ödemesinden yararlanan binlerce vatandaş, maaş farklarının ne zaman ödeneceğini merak ediyor. 

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar hemen bakın! Hesaplara tam bu kadar yatıyor! SED ödemesine zam geldi mi?

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesinin ihtiyaç sahiplerine zamlı tutarla ödenmemesinin ardından, maaş farkları sık sık gündem oluyor. SED ödemesi alan binlerce vatandaş, maaş farklarının hesaplara yatırılıp yatırılmayacağını ve zamlı maaşlarının yatacağı tarihi dört gözle araştırıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından konu ile ilgili geçtiğimiz haftalarda gelen son dakika açıklamasında, ihtiyaç sahibi hanelerin çocukları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) tutarlarının Ocak 2023'te memur zammı oranında yükseleceğini ifade etmişti. 

Bakan Derya Yanık, SED desteği ile ilgili yaptığı açıklamasında, 2023 Ocak'ta hesaplara toplam 434 milyon 39 bin 508 lira 44 kuruş ödeme gerçekleştirildiğinin altını çizerek, farkların da mümkün olan en kısa sürede hesaplara ödeneceğini duyurdu. 

Fakat Şubat ayı SED ödemelerine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ve hesaplara ne zaman yatacağı belli olmadı. 

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar hemen bakın! Hesaplara tam bu kadar yatıyor! SED ödemesine zam geldi mi?

SED yardımından yararlanmak isteyen dar gelirli aileler, başvurularını Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine dilekçe vererek ya da e-Devlet sistemi üzerinden "Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu" sayfasına girerek yapabiliyor. 

Gerekli şartlara sahip olan dar gelirli aileler, süreli ve süresiz olarak devlet tarafından tespit edilen tutarlarda Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesinden yararlanabiliyor. 

SED ÖDEMESİ TUTARLARI 2023 

-Okul öncesi çocuklar için 2049,00 Türk Lirası,

-İlkokuldaki çocuklar için 3.090,00 Türk Lirası,

-Ortaokuldaki çocuklar için 3.295,00 Türk Lirası,

-Eğitim görmeyenler için 2.059,00 Türk Lirası,

-Yükseköğrenimde öğrenim görenler için 3.708,00 Türk Lirası tutarlarında destek ödemeleri ihtiyaç sahiplerine veriliyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı zamları peş peşe duyuruldu! Rakamlar buz kestirdi! Şimdi bakın!

Benzin ve motorine 1 lirayı aşan zam geldi! Fiyatlar resmen yükseldi! Total, BP, Opet, PO 14 Şubat 2023 fiyat listesi

Bankalarda yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen açıkladı!