Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek ödemelerine yüzde 30 zam müjdesi! Flaş tarih verildi! Peş peşe yattı hemen bakın...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardım ödemelerine zam yaptığının duyurdu. Peki, SED ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar...Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla SED yardım ödemesi gerçekleştiriliyor

Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığının destek ödemelerinden faydalananlar  "SED Mart ayı yardım ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak 2023?" sorusuna yanıt arıyor.

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla SED yardım ödemesi gerçekleştiriliyor. SED yardımı ocak ayında yapılan memur ve emekli maaşının aynı oranında arttı. Ödemelere yüzde 30 oranında zam geldi. Desteği alan vatandaşlar Mart ayı ödemelerinin ne zaman yatacağını merak ediyor. 

Peki, SED Mart ayı yardım ödemeleri yattı mı, ne zaman yatırılacak 2023? Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardım ödemeleri ne zaman yatar? Sorgulama ekranı...

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek ödemelerine yüzde 30 zam müjdesi! Flaş tarih verildi! Destek alanlar hemen baksın peş peşe ödendi... SED yardım ödemeleri her ay düzenli olarak hesaplara aktarılıyor. Süreli ve geçici olarak ödemeden faydalanan vatandaşlar süreci yakından takip ediyor. 

SED YARDIMI 2023 MART AYI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dar gelirli ailelerin çocuklarının temel gereksinimlerinin ve eğitim giderlerinin karşılanması için Mart ayı içerisinde 582.692.272 lira Ekonomik Sosyal Destek ödemesi yaptıklarını ifade etti.

Çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğuna dikkat çeken Bakan Yanık, bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal Ekonomik Destek verdiklerini kaydetti.

Aile bütünlüğünün korunmasına ve çocukların ailelerinin yanında geleceğe hazırlanmasına önem verdiklerini söyleyen Bakan Yanık, ekonomik gerekçelerle çocukların ailelerinden kopmasını önlemeyi amaçladıklarını aktardı.

Bu doğrultuda Sosyal Ekonomik Destek ödemesiyle ihtiyaç sahibi ailelerdeki yaklaşık 174 bin çocuğun masraflarını karşıladıklarını bildiren Bakan Yanık, "SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için Mart ayı içerisinde toplam 582.692.272 lira tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptık" ifadelerini kullandı.

SED YARDIMI NE KADAR, KAÇ LİRA OLDU?

2023 Ocak ayında zamlanan SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarının ortalama 2.337 liradan 3.038 liraya yükseldiği açıklanmıştı.

e-Devlet'ten başvuran dar gelirliye her ay 1250 TL destek verilecek! Hemen şartları kontrol edin!

ŞOK Market'te 25 TL'lik alışveriş yapan 99 TL'lik ürünü 58 TL'ye alacak! ŞOK kataloğu 18 Mart 2023 fiyat listesi