Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan Temmuz 2023 müjdesi: Hemen başvurana 12 ay boyunca 8.156 TL para verilecek!

Aile Bakanlığı, devlet desteği başvurularını tekrar açtı. Başvuran vatandaşlara, 12 ay boyunca ödenecek olan destek miktarı 8 bin 156 TL olarak belirlendi. Aşağıda detayları bulabilirsiniz... Bu yardımlar, barınma, giyim, gıda, yakacak gibi temel ihtiyaçların yanı sıra nakdi yardımlar şeklinde de yapılmaktadır

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlara çeşitli alanlarda sosyal yardım sağlamaktadır. Bu yardımlar, barınma, giyim, gıda, yakacak gibi temel ihtiyaçların yanı sıra nakdi yardımlar şeklinde de yapılmaktadır. Destekler, yılda iki kez yapılan maaş zamlarıyla birlikte düzenlenmekte ve vatandaşlara artış sağlanarak ödenmektedir.

 

Türkiye'deki yüksek enflasyon koşulları, vatandaşları her geçen gün zorlamaktadır ve devlet destekleri de çeşitlendirilmektedir. Yeni projeler başlatılmışken, milyonlarca vatandaşın faydalandığı projelere başvurular da devam etmektedir. Kimlerin sosyal yardım başvurusu yapabileceği ve 8 bin 156 TL sosyal yardım ödemesinin nasıl alınabileceği konusunda ayrıntılar aşağıda yer almaktadır.

 

DUL VE YETİM AYLIĞI!

Dul ve yetim aylığı ödemesinden faydalanmak için, vefat eden eşin sigortalı bir işte çalışmış olması gerekmektedir. Vefat etmesi durumunda dul eşe, maaşın yüzde 50'si ödenmektedir. Ancak çocuk yoksa bu oran yüzde 75'e çıkmaktadır. Yetim çocuklar için ödenen aylık oranı ise yüzde 25'tir.

Son düzenlemelerle birlikte, sigortası ve emekliliği olmayan bir eşin dul aylığına hak kazanması için ödenen tutar 5.625 TL idi. Bu rakamın, Temmuz 2023'te 8.156 TL'ye yükselmesi beklenmektedir. Yetim aylıklarının ise 1.875 TL'den 5.437 TL'ye yükseltilmesi planlanmaktadır.

 

DUL VE YETİM AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Dul ve yetim aylığına başvurmak isteyen vatandaşlar için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Öncelikle, başvuru yapacak kişi ikamet ettiği yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunabilir. Bu şekilde başvuru yapmak için, hak sahibinin ikametgahına yakın olan vakıfı ziyaret etmesi gerekmektedir.

Ayrıca, başvuruyu mesai saatlerini beklemeden online olarak da gerçekleştirmek mümkündür. E-Devlet sistemi üzerinden giriş yaparak, "Ölüm Yardımı ve Dul/Yetim Aylığı Talebi" araması yapılarak başvuru formuna erişilebilir. Ardından, "Yeni Başvuru" seçeneği seçilerek talep edilen bilgilerin eksiksiz bir şekilde girilmesi yeterlidir. Bu sayede, başvuruyu hızlı ve kolay bir şekilde tamamlamak mümkündür.

Mutfak tüpüne dev zam! Büyük tüp fiyatları patlayarak rekor kırdı! Aygaz Milangaz İpragaz 20 Haziran 2023 fiyat listesi
Ziraat Bankası'ndan müjde! 22 bin 500 TL'ye 3 bin 259 metrekare tarla!
Halkbank'tan bayram ettiren müjde! Aylık 423 TL taksitle kredi verecek!