Kent Haberleri

Aile Bakanlığı’ndan yeni destek ödemesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı! Kimliğinizi alıp burayı almaya koşun!

Aile Bakanlığı, destek ödemelerine hız kesmeden devam ediyor. Şimdi de okul hayatında başarılı olan öğrencilere teşvik ödemesi yapılacak. İşte detaylar... Söz konusu yardımların en önemlileri arasında eğitim yardımları olduğu biliniyor

Her yıl başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere birçok bakanlık tarafından yapılan destek ödemelerinden milyonlarca vatandaş yararlanıyor. Söz konusu yardımların en önemlileri arasında eğitim yardımları olduğu biliniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrenciler için Başarı Teşvik Programı düzenlendiğini ifade etti. Binlerce öğrencinin eğitim hayatı için önemli bir yardım olan Başarı Teşvik Programı, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından merak edilirken ne kadar ödeme yapılacağı da sorgulanıyor.

İşte detaylar...

ÖĞRENCİLERE ÖDEME YAPILIYOR

Milyonların merakla beklediği Başarı Teşvik Programı’nın detayları açıklandı. Ödeme tutarları ve başvuru şartları listesinin yayımlandığı belirtilerek Başarı Teşvik Programı’na katılmak isteyenlere müjdeli haber verildi. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi kapsadığı tam dokuz başlık için öğrencilere ödeme yapıldığı duyuruldu.

Geçtiğimiz günlerde milyonlarca öğrenci, Başarı Teşvik Programı ile ilgili araştırmalarını hızlandırdığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise önceki haftalarda Başarı Teşvik Programı'nın müjdesini verdi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında okuyan çocuklarına yönelik hazırlanan "Başarı Teşvik Programı”na ilişkin yaptığı açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sosyal yardım alan ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğimizi duyuruyoruz. Aynı zamanda, Lisans programlarında örgün eğitim alan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 TL destek ödemesi yapacağız.

Öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlamaya devam edeceğiz. YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı çerçevedeki öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız.

Sosyal yardım alan evlerdeki meslek lisesi mezunu öğrencilerimiz ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlere ise net asgari ücrete orantılı desteğimiz olacak. Yine aynı durumdaki ailelerimizin çocuklarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını yine biz karşılayacağız."

BAŞVURU DETAYLARI

Yılda iki defa verilen Başarı Teşvik Paketi'nin ödemesi birinci dönem sonunda ve yaz tatili sonunda yapılır. 2. Dönem Başarı Teşvik Ödemesi’nin başvuruları önümüzdeki günlerde başlayacak.

Aile Bakanı Yanık'tan personel alımı ve yardım müjdesi! Kimse beklemiyordu! Bakan Yanık peş peşe açıkladı!

Aile Bakanı Derya Yanık peş peşe açıkladı! Başvuran herkese 4.300 bin TL destek ödemesi! Süresi dolmadan başvurun!

Aile Bakanlığı’ndan bir destek ödemesi müjdesi daha! Başvuran herkese çıkıyor! Bu parayı hemen alın!