Kent Haberleri

Aile Bakanlığından yepyeni destek! Anne babalar başvurun PTT'den hemen paranızı teslim alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni doğum yapmış annelere destek ödemesinde bulunuyor. Peki, çoklu doğum desteği ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...Aile Bakanlığından yepyeni destek! Anne babalar başvurun PTT'den hemen paranızı teslim alın!Bakanlık tarafından verilen birçok destek bulunuyor

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri yeni yılla birlikte artırıldı. Bakanlık tarafından verilen birçok destek bulunuyor. Bunlardan birisi de çocuklu ailelere yapılan nakdi destek ödemeleri. 

0-2 yaş çocuğunu olan ailelere 24 ay boyunca para yardımı veriliyor. Aile Bakanlığından yepyeni destek! Anne babalar başvurun PTT'den hemen paranızı teslim alın!Peki, çoklu yardım için başvurular nereden yapılır? İşte detaylar...

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verdiği formu eksiksiz dolduran ödemeyi PTT'den çekebiliyor. Çoklu doğum yardımı, dar gelirlilerin çocuklarına çocuğun doğumundan en fazla yirmi dört ay süresince devlet tarafından ödeme yapılmasını sağlayan bir uygulamadır. 

Aile Bakanlığından yepyeni destek! Anne babalar başvurun PTT'den hemen paranızı teslim alın!

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI NED DEMEK?

Çoğu doğum yardımı, çoklu doğumla dünyaya gelen çocukların olduğu ve muhtaç olarak tespit edilen ailelerdeki 0-24 ay arası çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için uygulanan bir destek programıdır.

Çoklu doğum yardımı koşullarını yerine getirildiğinde ve istenen resmî belgeler ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırıldığında bu kişilerin çoklu doğum yardımından yararlanma hakları doğuyor.

ÇOKLU DOĞUM DESTEĞİ NEREDEN YAPILIR?

Söz konusu bu hak doğrultusunda kendilerine yapılan ödemeler PTT aracılığı ile teslim ediliyor. Başvurular ikamet edilen il veya ilçede bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılıyor.

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI KAÇ TL?

Çoklu doğum yardımı adı verilen bu program kapsamında dar gelirli hanelerin 0-24 ay arası olan çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmiştir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından başvurusu kabul edilenler için; çocuk başına 400 lira ödeme yapılmaktadır. Ödemeler iki ayda bir PTT aracılığıyla vatandaşların hesaplarına aktarılıyor.

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2.835,60 lira) az olan hanelere veriliyor. Bu miktar yıllık hesaplanınca 2.400 lira oluyor.

Altın fiyatları resmen tuzla buz oldu! Gram altın bugün ne kadar oldu? 30 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları

Sosyal destek ödemelerine Temmuz zammı var mı? 65 yaş maaşı, evde bakım, engelli aylığı ne kadar olacak? Maaşınıza bakın