Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'nın Aile Destek 2023 ödemelerine odaklandı ama bir de bu var!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ailelere çeşitli kategoriler altında yardımlar sağlamaya devam etmektedir. Bu kapsamda, doğum yardımı da sunulan destekler arasında yer almaktadır. İşte ayrıntılar... Bu ödemeler arasında, doğum yardımı da yer almaktadır ve bu yardım, yeni doğum yapmış annelere ve onları destekleyen babalara rahatlama sağlamaktadır

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye'deki birçok vatandaşa çeşitli kategoriler altında ödemeler yapmaya devam etmektedir. Bu ödemeler arasında, doğum yardımı da yer almaktadır ve bu yardım, yeni doğum yapmış annelere ve onları destekleyen babalara rahatlama sağlamaktadır. İşte daha fazla detay...

 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan doğum yardımı, 15.05.2015 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine verilmektedir. Bu yardımların tek seferlik olduğu ve her çocuk için ayrı bir ödeme yapıldığı belirtilmiştir.

Doğum yardımı başvurusu için, belirtilen şartların sağlanması gerekmektedir. Başvuruyu yapacak kişi, Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi'ni eksiksiz bir şekilde doldurmalıdır. Başvurular, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Diğer birçok yardım ödemesinde e-Devlet Kapısı üzerinden başvurular kabul edilirken, doğum yardımı başvurusu için bizzat başvuru yapılması gerekmektedir.

Doğum yardımı başvurusu canlı doğumlar için geçerlidir ve başvurunun, çocuğun Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) kaydının yapıldığı nüfus müdürlüğüne gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvuru şartları nelerdir?