Ekonomi

Aile Bakanlığı'nın öğrenci yardımını kaçırmayın

Aile Bakanlığı tarafından çocuğu okula giden ailelere yönelik öğrenci yardımı gerçekleştirilecek. Vatandaşların öğrenci yardımını kaçırmaması gerekiyor.

Aile Bakanlığı tarafından ailelere okula giden çocukları için yardım gerçekleştiriliyor. Aile Bakanlığı tarafından son olarak yeniden bir duyuru gerçekleştirildi. 

Artık okulların açılmasına kısa bir süre kala Bakanlık tarafından başvuruların sonuçlandırılması bekleniyor. Ailelerin de özellikle ihtiyacı olan ailelerin bunu kaçırmaması gerekiyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, çocuğu okula giden ihtiyaç sahibi ailelere, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) yardımı yapılacağı açıklandı. Çocuklarını okula göndermekte zorlanan ve ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ailelere, destek ödemesi yapılacak. Peki, çocuğu okula giden ailelere destek ödemesi ne kadar?

AİLELERE DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu okula giden ailelere destek ödemesi yapılacağını duyurdu.

Bakan Mahinur Göktaş, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde ailelere yönelik verilecek desteklerin çocukların daha iyi eğitim almasına ve geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olacağını ifade etti. 

SED YARDIMI NE

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko- sosyal destek sistemidir. 

Öğrenim ücreti için ihtiyacı olan çocuklu ailelere destek ödemesinin tutarları şu şekilde;

Okul öncesi çocuklara 4 bin 312 lira,

İlköğretime devam eden çocuklara 6 bin 468 lira,

Ortaöğretime devam eden çocuklara 6 bin 899 lira,

Ortaöğretim seviyesinde olup okula devam etmeyen çocuklara 4 bin 312 lira,

Yükseköğrenime devam eden gençlere 7 bin 761 lira,

Kuruluş bakımından ayrılan gençlere 3 bin 449 lira destek ödemesi yapılacak.