Kent Haberleri

Aile Bakanlığının verdiği destekler neler? Hemen başvurup paranızı alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla maddi durumu kötü, dezavantajlı ve yakınını kaybetmiş kişilere çeşitli destekler sağlıyor. Peki, bakanlığın insanlara yaptığı yardımlar neler? Bakanlığa yapılan başvuruların ayrıntılı bir şekilde incelenmesi sonucunda verilen bu yardımların kapsamı ve çeşitliliği ise oldukça geniş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca tek seferlik, belli aralıklarla veya senelik yapılan çeşitli sosyal yardımlar var. Bakanlığa yapılan başvuruların ayrıntılı bir şekilde incelenmesi sonucunda verilen bu yardımların kapsamı ve çeşitliliği ise oldukça geniş. Peki, bakanlık hangi destekleri veriyor?

DOĞUM YARDIMI

Doğum yardımından 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğum yapan, Türk vatandaşı ve Mavi Kart sahibi herkes yararlanabiliyor. Doğan ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 lira tutarında ödeme yapılıyor.

 

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA NAKDİ YARDIM

Resmî nikahlı eşi hayatını kaybeden, hanede sosyal güvencesi olan kimse bulunmayan, ihtiyaç sahibi kadınlara 3294 sayılı yasa gereği 2 ayda bir olmak üzere bin lira ödeme yapılır.

ASKER AİLELERİNE NAKİT DESTEĞİ

Aile üyelerinden biri askerlik hizmetini yerine getiren ve sosyal güvencesi olmayan hanelere askerlik süresi boyunca yardım yapılır. Eğer askerdeki kişi evliyse bu yardımdan eşi, değilse annesi ya da babası yararlanır. 2 ayda bir yapılan bu yardımın tutarı ise 800 lira.

İşte diğer yardımlar...

GIDA YARDIMLARI

Temel gıda ihtiyaçlarını karşılamaları için ihtiyaç sahiplerine Ramazan Ayı ve Kurban Bayramı öncesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımca (SYDV) yardım yapılır. Bu yardım, gerekli görülmesi durumunda sene boyu devam eder. Yardımdan faydalanabilmek için ailenin sosyal güvencesinin bulunmaması veya bulunsa da hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin en fazla üçte biri olması gerekir.

YAKACAK YARDIMI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğünden alınan kömürler ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Sosyal güvencesi olmayan ya da sosyal güvencesi olsa da kişi başı aylık geliri asgari ücretin üçte birinden az olan aileler bu yardımı alabilir. Yardımlar kış ayları öncesinde konutlara ulaştırılır.

 

ELEKTRİK DESTEĞİ

Düzenli olarak sosyal yardım alanlar 3294 ve 2022 sayılı yasalara göre bu yardımdan da yararlanabilir. Aileler, elektrik desteğinden elektrik faturası ve Türk Kimlik Kartı ile PTT şubelerine giderek faydalanabilir. Yardım ödemeleri her ay düzenli bir şekilde yapılır.

ENGELLİ VE ENGELLİ YAKINI AYLIĞI

Sosyal güvencesi olmayan, hane içinde kişi başına düşen geliri asgari ücretin üçte birinden az az olan, yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan kişilerin yer aldığı aileler bu yardımdan yararlanabilir. Yüzde 40-yüzde 69 arası engelli olanlar için aylık 1594,70 lira, yüzde 70 üstü içinse 2392,05 lira ödeme yapılır. Engelli yakını aylığı ise 1594,70 lira tutarında.

Sürücüler müjde! Ehliyette devrim gibi bir gelişme geliyor! Peş peşe açıklandı!

Altın kahini İslam Memiş, altındaki altındaki yeni zirve beklentisi açıkladı! “Bunu yapana geçmiş olsun" dedi!

EYT’lilere müjde! Mahkemeden emsal niteliğinde karar çıktı! EYT’liler sevinçten havalara uçtu!