Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'nın yanı sıra ev hanımlarına müthiş haber! 7.050 TL maaş verilecek

Aile Bakanlığı tarafından verilen yardımların yanı sıra İŞKUR tarafından da ev kadınlarına yönelik önemli programlar hazırlanıyor. İŞKUR tarafından ev kadınları için çok önemli bir program hazırlandı. Detayları haberimizde...Ancak Aile Bakanlığı ödemelerinin dışında devletin diğer kurumları tarafından da ev kadınlarına yönelik önemli programlar hazırlanıyor

Aile Bakanlığı tarafından ev kadınlarına yönelik çok önemli ödemeler gerçekleştiriliyor. Ancak Aile Bakanlığı ödemelerinin dışında devletin diğer kurumları tarafından da ev kadınlarına yönelik önemli programlar hazırlanıyor. O programlarından biri de İŞKUR bünyesinde yapılıyor. 

Devletin verdiği destek ödemeleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Son duyuru ise milyonlarca ev hanımını yakından ilgilendiriyor. Herhangi bir işte çalışmayan ev hanımları da para kazanabilecek. Başvuru yapanlara ise 7.050 TL tutarında ödeme yapılacak. Detaylar şu şekilde aktarıldı:

İŞKUR üzerinden yapılan açıklamada ev hanımlarına da maaş bağlanacağı ifade edildi. Ancak belirtilen bir takım şartların taşınması gerekiyor. Ev hanımlarının da hazırlanan projeye dahil edilebileceği belirtildi.

CİDDİ BİR MİKTARDA MAAŞ ÖDEMESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Ülkemizde ne yazık ki çalışmayan pek çok ev hanımı bulunuyor. Ancak İŞKUR’un bu projesi ev hanımlarının bütçelerine de destek sağlayacak. Bu sebeple ev hanımlarına yönelik mesleki eğitim kurslarının başlatıldığı belirtildi. Eğitimlere katılan hanımlara hem meslek öğretilecek hem de aylık 7.050 TL’ye yakın maaş verilecek. Maaştan ancak kursa katılan ev hanımları yararlanabilecek.

BAŞVURUYU KİMLER YAPABİLİR

Başvuru yapmak isteyenler için detaylar belli oldu. 15 yaşını dolduran kişiler başvuruda bulunabilecek. Bunun dışında mesleki eğitim kurslarına katılacak olan kişilerin mesleğe dair istenilen şartları da taşıması gerekecek. Maaş ödemesinden yararlanmak isteyenlerin kursları da tamamlaması isteniyor.

EĞİTİM KURSU SÜRESİ

İŞKUR’un düzenlediği mesleki eğitim kursları yoğun talep görüyor. Gerekli şartları taşıyanlara aylık 7.050 TL tutarında maaş verilecek. Kurslara katılım sağlayan kişiler günlük en az 5 en fazla 8 saat eğitim görmektedir. Hafta içerisinde 6 günü aşmamak kaydıyla toplamda 30 ila 45 saat arasında ders yapılmaktadır.

Başvuruda bulunmak isteyen kişilerin İŞKUR şubeleri üzerinden ya da e-şubeler üzerinden başvurularını yapabilecek.