Kent Haberleri

Aile destek, evde bakım ve engelli maaşı alanlar bayram ikramiyesi verilecek mi? Kimler bayram ikramiyesi alacak?

Emeklilerin heyecanla beklediği emekli bayram ikramiyelerine zam geldi ve 2 bin lira oldu. Sosyal yardım ödemesi alan vatandaşlar ise ikramiye ödemeleri alıp alamayacaklarını merak ediyor. Aile destek, evde bakım ve engelli maaşı alanlar bayram ikramiyesi verilecek mi? Kimler bayram ikramiyesi alacMilyonlarca emeklinin merakla beklediği ikramiyeler bayramdan önce hesaplara geçmiş olacak

Aile destek, evde bakım, engelli maaşı alanlara ikramiye ödeniyor mu?" soruları binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ikramiyeler bayramdan önce hesaplara geçmiş olacak. Peki Aile destek, evde bakım ve engelli maaşı alanlar bayram ikramiyesi verilecek mi? İşte detaylar...

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN TL OLDU!

Geçen sene 1,100 TL olan emekli bayram ikramiyeleri bu sene 2 bin TL oldu. Emekli bayram ikramiyesi için beklenen zam haberi sonunda geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yılda 2 defa ödenen emekli bayram ikramiyelerine yüzde 82 oranında zam geldiğini açıkladı.

 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİME NE KADAR VERİLİR?

Emekli bayram ikramiyesi ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanlara hisseleri oranında  ikramiyeleri ödenir.

Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50'si bağlanmış olan eşe 1000 TL, yüzde 25'i bağlanmış olan kızına ise 500 lira bayram ikramiyesi verilecek.

BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?