Kent Haberleri

Aile Destek ödemeleri bitecek mi?

Türkiye'de aile destek ödemelerinden faydalanan çok sayıda vatandaş var. Bu vatandaşlarımız aile destek ödemelerinin bitip bitmeyeceğini merak ediyor. İşte detaylar... Bu vatandaşlarımız Aile destek ödemelerinin bitip bitmeyeceğini merak ediyor

Aile destek ödemelerinden faydalanan milyonlarca vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımız Aile destek ödemelerinin bitip bitmeyeceğini merak ediyor. Çünkü aile destek ödemeleri ev ekonomilerine çok ciddi getiri sağlıyor. Aile destek ödemeleri hakkındaki tüm bilgiler haberimizde saklı... 

Haziran ayında bu ödemeler yapılmakta. Ancak ödenecek olan paraların hesaplara yatırılıp yatırılmadığı merak ediliyor. Bununla birlikte, aile destek ödemelerinin son tarihi Temmuz ayı olarak gözüküyor. Temmuz ayından sonra ödemelerin devam edip etmeyeceği merak edilmekte. Bir yıl boyunca toplamda yaklaşık 35 milyar TL tutarında ödeme yapılmış görülüyor.

Bakanlık tarafından belirlenen ödemelerdeki tutarlar 850 TL ile 1.250 TL arasında değişiklik gösterebiliyor. Bu tutar değişiklikleri, kişilerin gelir durumuna göre olmakta. Yapılan açıklamalara göre destek ödemeleri Temmuz ayında bitecekti. Ancak bu ödemeleri devam edip etmeyeceği ya da yerine başka bir ödeme konulup konulamayacağı merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının açıklamasına göre bu yıl toplamda 35 milyar TL civarında destek ödemesi yapıldı. Genelde ihtiyaç sahibi aileler için ödenmekte olan bu tutar, kişinin gelir durumuna göre değişiklik gösteriyor. Belirtilenlere göre, yalnızca bu ay 4 buçuk milyar tl destek ödemesi yapılmış durumda. Bakanlık bu yardım ödemelerinin devam edeceğini duyurdu. Ancak aynı destek ödemeleri Temmuz ayında bitecek buna göre başka bir yardım ödemesi planlanması bekleniyor.

Devlet, gelir durumu düşük olan vatandaşlara yardım edebilmek için çeşitli yardımlar düzenliyor. Aile destek ödemeleri de bunlardan biriydi. Temmuz ayında bu ödemelerin sona ermesi ile birlikte, devletin farklı yardımlar sağlayacağı düşünülüyor. Ancak konu ile ilgilim bakanlık tarafından net bir açıklama da yapılmadı. Hem bu ödemelerden faydalananlar hem de ödemelerden yeni faydalanmayı düşünenler, başka bir yardım açıklanmasını bekliyor ya da bu yardımın uzatılmasını beklemekte.

Asgari ücret zamlarından önce, aile destek ödemelerinin miktarları, kişinin gelir durumuna göre değişiklik gösterebiliyordu. 450 TL altında gelire sahip olanlara 1.250 TL’lik bir ödeme yapılıyordu. Asgari ücretin artışı ile birlikte bu ödemelerin de artması bekleniyor. Diğer yandan ödemelerin uzayıp uzamayacağı da belli değil.

450 TL ile 911 TL arasındaki gelirler için ise ödemeler 1.100 TL civarında yapılmaktaydı. 911 TL ile 1.372 TL aralığındaki gelir grupları için ise ödeme 950 TL civarında idi. Son olarak 1.833 TL ile 1.372 TL aralığında geliri olanlara ise 850 TL’lik destek ödemesi yapılmaktaydı.