Kent Haberleri

Aile Destek Ödemeleri haziranda son. Üzen gelişme. Resmi açıklama geldi mi? Flaş bir detay var

Aile Bakanlığı tarafından destek ödemeleri haziran ayında son kez hesaplara yatırılacak. Destek ödemelerinin temmuzda ne olacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Destek ödemelerinin haziran ayında bitmesinin ardından vatandaşlar ödemelerin temmuz ayında devam edip etmeyeceğini merak etmeye başladı

Aile Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerine vatandaşlar büyük ilgi gösteriyordu. Destek ödemelerinin haziran ayında bitmesinin ardından vatandaşlar ödemelerin temmuz ayında devam edip etmeyeceğini merak etmeye başladı. Şu ana kadar temmuz ayında devam edip etmeyeceğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. 

12 ay süre ile ihtiyaç sahibi haneler için sağlanan Aile Destek Programı ödemeleri 850 TL ila 1.250 TL arasında değişiyor. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesinin 2023 Haziran ayında sona ereceği bilinirken, bu ödemelerin temmuz ayında sona ereceği öğrenildi. Peki, sosyal destek ödemeleri temmuz ayına uzatılacak mı? Ödemelerin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda henüz resmi bir açıklama geldi. Yapılan önceki açıklamalara göre son ödemeler 2023 Haziran ayında sona erecek.

FLAŞ BİR DETAY VAR

Ancak Aile destek ödemelerinde flaş bir detay var. O detay da vatandaşları sevindirecek. Aile destek ödemelerinin devamına karar verilmesi durumunda aile destek ödemeleri de asgari ücret ve emekli maaşı gibi zamlı rakamlar üzerinden ödenecek. Diğer yandan bakanlıkta ödemelerin devam etmesine yönelik bilgiler olduğu iddia edildi.