Kent Haberleri

Aile Destek Ödemeleri mayıs ayında ne kadar yatacak? Hesaplar şaştı mı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan destek ödemesi alan vatandaşlar mayıs ayında hesaplara ne kadar para yatacağını merak ediyor. Aile Bakanlığı ödemelerinde hesaplar şaştı mı. Detaylar haberimizde... Bakanlık tarafından gerçekleştirilen ödemelerin temmuz ayında sona ereceğinin açıklanmasının ardından vatandaşlar mayıs ayı ödemelerinde şaşma olup olmadığını merak etmeye başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından e devlet üzerinden açılan başvurulara gerekli bilgileri giren ve ödeme alması karar verilen milyonlarca vatandaşa Aile Bakanlığı tarafından her ay ödeme yapılıyordu. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen ödemelerin temmuz ayında sona ereceğinin açıklanmasının ardından vatandaşlar mayıs ayı ödemelerinde şaşma olup olmadığını merak etmeye başladı. Detaylar haberimizde... 

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan gelecek son dakika açıklamalarını bekliyor. Peki, "2023 Aile Destek Programı mayıs ayı ödemesi yattı mı, ne zaman yatacak? Aile Destek ödemeleri uzatıldı mı?" İşte 2023 Aile Destek Paketi mayıs ödemelerine ilişkin tüm merak edilenler...

2023 Mayıs ayı Aile Destek Paketi ödemeleri henüz hesaplara yatmadı. Ödemelerin ne zaman yapılacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. 

Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan bir açıklama geldiği takdirde haberimiz güncellenecektir. 

Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik göstermektedir. 

Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Bakanlık'tan ödemeyle iligli yapılan açıklama şu şekilde: 

850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

TAM OLARAK YATIRILACAK

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemeler, Mayıs ayında da diğer aylarda olduğu gibi tam olarak hesaplara geçirilecek.