02 / 10 / 2024

Aile Destek ödemeleri ne zaman ve ne kadar ödeme yapılacak?

Aile Destek ödemeleri ne zaman ve ne kadar ödeme yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir, Aile Destek Programı'nın mayıs ayı ödemeleri için bir tarih açıklandı ve Bakanlık olarak sürekli olarak değişen hayat koşullarını göz önünde bulundurarak sosyal yardım programlarının etkinliğini yükselttikleri kaydedildi.




Aile Destek Programı Mayıs ayında gündemde önemli bir yer tutmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödeme için bir tarih belirledi ve Bakanlık olarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırmak için sürekli olarak değişen hayat koşullarını dikkate aldıklarını belirtti.

Türkiye Aile Destek Programı doğrultusunda ailelere her ay düzenli olarak destek sağladıklarını ifade eden Bakan Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini 10 mayıs itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4 milyar lira ödeme yapacağız." dedi.

Aile Destek ödemeleri ne zaman ve ne kadar ödeme yapılacak?

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Göktaş, kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışı ile birlikte ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürdüklerini kaydederek, "Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı'nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 80,4 milyar lira destek sağlamış olacağız." dedi.

Aile Destek Programı doğrultusunda ailelere yapılacak ödemeler hanede kişi başına düşen aylık gelire göre belirleniyor. Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün web sitesinde belirttiği rakamlara göre ödemeler şu şekilde gerçekleşecek:

450 Türk Lirası ve altı - 1.250 Türk Lirası

450 Türk Lirası üzeri ─ 911,15 TL ve altı - 1.100 Türk Lirası

911,15 Türk Lirası üzeri ─ 1372,30 TL ve altı - 950 Türk Lirası

1372,30 Türk Lirası üzeri ─ 5.667,37 TL’den az - 850 Türk Lirası

Aile destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor...

Aile destek ödemesi Mayıs 2024 hesaplara yattı mı? Aile destek ödemesi ne kadar? Mayıs 2024 ödeme takvimi!

Bakan Göktaş açıkladı! Yaşlı Destek Programına başvurular başladı...

Mayıs 2024 aile destek ödemelerini bekleyenler dikkat! 850 TL, 950 TL ve 1.250 TL hesaplara hangi tarihte yatırılacak? 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön