Ekonomi

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak, yattı mı? Ocak ayı sosyal yardım paraları hesaplara geçti mi?

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak 2022? sorusunun yanıtı en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Peki, Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Ocak ayı sosyal yardım paraları yattı mı? Aile Destek Programı ödeme tarihleri için beklenen açıklama yapıldı

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Ocak ayı sosyal yardım paraları hesaplara geçti mi? sorularının cevapları merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile Destek Programı ödeme tarihleri için beklenen açıklama yapıldı. 

 

 Peki, Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Ocak ayı sosyal yardım paraları yattı mı?

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ HESAPLARDA!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın tensipleriyle ocak ayının ilk haftası yapılacak Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin öne çekilerek 29 Aralık 2022'de hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını bildirdi.

Bakan Yanık, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe (bugün) hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz." dedi.

Bu şekilde Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri kapsamında 2022 sonuna kadar 3 milyon tekil haneye aktarılan toplam destek tutarının 13 milyar lirayı aşacağını belirten Yanık, "Ayrıca yıl sonuna kadar Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri kapsamında çocuk bileşeni ile toplam 5,6 milyon çocuğumuz için 2,6 milyar lira ödeme gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

 

AİLE DESTEK YARDIMI ARTACAK MI, NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret artışından sonra, aile destek yardımı ödemelerinin artıp artmayacağı merak edilmişti. Bakanlık ödeme tutarını geçtiğimiz aylarda 850 TL-1250 TL olarak güncellemişti.

Yılbaşından sonra gerçekleşecek ödemelerin ne kadar olacağı açıklanmadı. Bu konuyla ilgili herhangi bir gelişme bulunmuyor.

 

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

Kombinizin ayarlarını kontrol edin! Doğal gaz Ocak 2023 tarifesi açıklandı! 
EYT için kulislerde konuşulan maaş detayının sır perdesi aralandı! Herkesin gözünden kaçan o detayla...
Mutfak tüpüne çılgın zam! Büyük tüp fiyatları 2023'te patladı! Aygaz, Mogaz, Milangaz 1 Ocak 2023 fiyat listesi...