Kent Haberleri

Aile Destek Ödemeleri temmuzda hesaplara yatacak mı?

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilen aile destek ödemelerinin temmuz ayında hesaplara yatıp yatmayacağı merak ediliyor. İşte detaylar... Bugüne kadar destek ödemesi alan vatandaşlar temmuz ayında da destek ödemelerinin devam edip etmeyeceğini merak ediyor

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik verilen destekler arasında yer alan aile destek ödemeleri vatandaşlar tarafından çok büyük ilgiyle karşılandı. Bugüne kadar destek ödemesi alan vatandaşlar temmuz ayında da destek ödemelerinin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Konuyla ilgili önemli gelişmeler yaşandı. İşte detaylar... 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Destek Programı kapsamında yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş İhtiyaç sahibi ailelere bu ay 4,5 milyar lira ödeme yapıldığını belirtirken, bu destek ödemelerinin temmuz ayında sona erip ermeyeceği da vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

12 ay süre ile ihtiyaç sahibi haneler için sağlanan Aile Destek Programı ödemeleri 850 TL ila 1.250 TL arasında değişiyor. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesinin 2023 Haziran ayında sona ereceği bilinirken, bu ödemelerin temmuz ayında sona ereceği öğrenildi. Peki, sosyal destek ödemeleri temmuz ayına uzatılacak mı? Ödemelerin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda henüz resmi bir açıklama geldi. Yapılan önceki açıklamalara göre son ödemeler 2023 Haziran ayında sona erecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yaptığı açıklamalara göre, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında, programın başlangıcından bu yana hanelere sağlanan destek tutarının 35 milyar lirayı aştığı belirtildi.

3,5 milyon hanenin faydalandığı ve hanelerin gelir seviyesine göre 850 TL ila 1.250 TL arasında destek verildiğini belirtti. Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi haneler için hayata geçirilen destek ile onların yanında olmayı sürdürdüklerini ve buna göre Türkiye Aile Destek Programı’yla bu ay ihtiyaç sahibi ailelere toplam 4,5 milyar lira ödeme yapıldığı bilgisini de paylaştı.

Destek programından yararlanan ailelerin çocuklarının masraflarını karşılamaları adına aylık ödeme yapıldığını belirten Bakan Göktaş, Çocuk Destek Bileşeni kapsamında da ihtiyaç sahibi hanelere aylık 350 ila 650 TL arasında ilave destek sağlandığını da aktardı. Elektrik Tüketim Desteği kapsamında da hanelere aylık 110 ila 221 TL arasında bir ödeme yapıldığı da belirtildi.