Perakende

Aile destek ödemelerinin tarihi belli oldu! 1250 TL hesaplara o gün yatacak!

Aile Destek Programı kapsamında maddi durumu iyi olmayan ailelere verilen 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. Peki aile destek programına başvuru şartları neler? İşte detaylar...Kasım ayı Aile Destek Programı ödemelerinin yapılacağı tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı

Aile Destek Programı kasım ayı ödeme tarihleri açıklandı. Kasım ayı Aile Destek Programı ödemelerinin yapılacağı tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Bu gelişmelerin ardından söz konusu devlet desteğinden faydalanan dar gelirli vatandaşlar, "Aile Destek Programı ödemeleri hangi gün yatacak, ne kadar, kaç TL yatacak?" sorularına yanıt aramaya başladı.

Peki, Aile Destek ödemelerine başvuru nasıl, nereden yapılır, şartları nelerdir? 2022 Kasım ayı Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak? İşte, Aile Destek Programı Kasım ayı ödemeleri 2022 son dakika gelişmeleri ve tüm ayrıntılar…

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet kapısından veya yaşadığınız adresin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapılabilir.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Kasım 2022 Pazartesi günü düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bu kapsamda 2,5 milyon vatandaşa 3.2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını açıkladktan sonra Aile Destek Programı Kasım ayı ödemelerinin, 8 Kasım 2022 Salı günü itibariyle hak sahiplerinin hesaplarına yatacağını belirtti.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

450 lira ile 600 lira arasında değişen tutarlarda olmak üzere en çok 12 ay boyunca Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023'ün Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı son bulacak.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuracak kişinin;

Türk vatandaşı (T.C) olması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,

Onsekiz (18) yaşından küçük olmaması,

Ailesinde  kamu işçisi, memur, noter veya muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan ya da özel sandıklar kapsamında yer alan kişi veya kişilerin bulunması durumlarında başvurular kabul edilmeyecek.

Bunun yanında başvuranın; yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda olan kişilerden olması, cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında yaşayan öğrenci olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden erbaş/er statüsündeki askerler olması durumunda başvurular aile yaklaşımı çerçevesinde değerlendirmeye alınmayacağından bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile destek ödemlerine geçtiğimiz aylarda yeni düzenlemeler yapıldı ve Aile Destek Programı ödemeleri hane başına aylık 850 TL ila 1.250 TL aralığında değişiyor. 12 aylık hane içindeki kişi başına düşen gelir miktarı hesaplanır. 

Emekliler artık ev değil sadece oda alabiliyor!

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında büyük şok! Hem zam hem indirim! Opet, BP, PO, Shell 11 Kasım 2022 fiyat listesi

Altın fiyatları resmen kasıp kavurdu! Taş üstünde taş kalmadı! 1 gramı bile olanlar acil! 11 Kasım 2022 altın fiyatları