Ekonomi

Aile Destek Paketi kaç TL 2022? Aile Destek Paketi ne kadar yatacak?

Aile destek ödemelerinden yararlanacak olan kişiler ya da başvuru yapacak vatandaşlar, “Aile Destek Paketi ne kadar yatacak?” sorusunun yanıtını arıyor. İşte o detaylar!  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli hanelerden resmi şartları karşılamaları neticesinde Aile Destek Programı kapsamında ödeme gerçekleştiriyor

Aile destek paketi kapsamından pandemi sürecinden kötü etkilenen hanelere belli bir miktar ödeme yapılmaktadır.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli hanelerden resmi şartları karşılamaları neticesinde Aile Destek Programı kapsamında ödeme gerçekleştiriyor.

Peki “Aile Destek Paketi kaç TL 2022? Aile Destek Paketi ne kadar yatacak?” İşte detaylar…

AİLE DESTEK PAKETİ KAÇ TL?

Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre Aile Destek ödemeleri hesaplanmaktadır. Aylık gelire göre belirlenen Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik gösteriyor. Bu bağlamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına bakılarak ödeme tutarları şöyle:

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KASIM AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ!

2022 Kasım ayı için Aile Destek Paketi ödemeleri ile ilgili henüz resmi açıklama gelmedi.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğalgaz yardımını başvuru yapan kişiler alabilir. Yeni başvuru dönemine girildiği zaman ev sahipleri ile kiracılar da doğalgaz desteğine faydalanabilir. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde doğalgaz desteği yardım ödemesi yapılacak.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR OLDU?

Doğal Gaz Tüketim Desteği 3 milyar Türk lirası bütçe ile yola çıkıldı ve bu destek hayata geçirildi. Mart ve nisan dönemini kapsayan ilk döneme ilişkin ödemeler yapılırken, 331 bini geçecek şekilde haneye toplamda 114,2 milyon lira destek verildi.

Adıma sosyal yardım var mı?

Asgari ücret komisyonu toplanıyor! İşte son detaylar!