Kent Haberleri

Aile Destek Paketi kapsamında 1250 TL hesaplara yatıyor! 2022 Aile Destek Programı başvuru şartları neler?

Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler maddi durumu yetersiz olan vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Peki, Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak?Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar…Tam olarak 12 ay boyunca devam etmesi planlanan Aile Destek Programı ödemelerini alabilmek için e-Devlet aracılığı ile başvuru yapan kişiler, ödeme tarihi ile ödeme şeklini merak edip arama motorlarında araştırıyorlar

Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler merakla araştırılıyor. Tam olarak 12 ay boyunca devam etmesi planlanan Aile Destek Programı ödemelerini alabilmek için e-Devlet aracılığı ile başvuru yapan kişiler, ödeme tarihi ile ödeme şeklini merak edip arama motorlarında araştırıyorlar.

Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 4 Ekim 2022'de Aile Destek Programı ödemeleri için NTV'de açıklamalar yaptı. Bakan Derya Yanık, küresel ekonomik dalgalanmalar nedeniyle ihtiyaç sahibi olan vatandaşları korumak için desteklerin aynı biçimde devam ettiğini belirtip, "Programımızdan daha fazla vatandaşın faydalanması için mevcut bütçemiz 15 milyar liraya 25 milyar lira daha ekleme yapıp programımızı genişlettik" ifadelerini kullandı. İşte Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin merak edilen tüm detaylar…

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin sorulara yanıt veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Aylık şekilde 850 TL ile 1.250 TL arasında destek vermekteyiz. Ekim ayının destek ödemeleri ise bu hafta içinde yapılacak" şeklinde belirtti.

Aile Destek Programı ödemeleri, bir aylık süre için hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde yapılıyor. Bu ödemeler merkezi biçimde gerçekleştiriliyor.

Aile Destek Programı ödemeleri farklı ödenen ödemeler ile birlikte de en fazla 12 ay süreyle hesaplara yatırılıyor.

4 Ekim Salı günü AA  Editör Masası'na konuk olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Aile Destek Paketi ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, "Bir problem çıkmazsa Aile Destek Programı ödemelerini Ekim ayının ilk haftasında yapmayı planlıyoruz." dedi.

İKİNCİ DÖNEM BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR!

Türkiye Aile Destek Programı'nın 12 ay süreli olacağına işaret eden Yanık, "Temmuz başı itibarıyla haziran döneminden başlatarak ödemeleri yapmaya başladık. Temmuz-ağustos döneminde 1,6 milyon haneye yaklaşık 1,3 milyar lira ödeme yapmışız, ikinci dönem başvuruları hali hazırda devam ediyor" açıklamasında bulundu.

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları da e-Devlet üzerinden gerçekleşmektedir.

Aile Destek Programı başvurusunu online bir şekilde yapmak istemeyen vatandaşlar ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamı dahilinde kurulmuş olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından da başvurularını gerçekleştirebilirler.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU KRİTERLERİ NELER?

Başvuran vatandaşların;

Türk vatandaşlığı olması,

Mavi Kart’ı olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında bulunması,

18 yaşından küçük bulunması,

Başvuran kişinin hane içerisinde kamu işçisi, memur, noter veya bunun da dışında muhtar şeklinde çalışan, yurtdışında çalışan, yurtdışında borcu olan tüm bunların haricinde de özel sandıklar kapsamı dahilinde olan kişi ya da kişilerin bulunması durumunda başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

A101'de yüzde 30'a varan dev kampanya! 1 kg Lipton çay 75 TL, Alo toz deterjan 79 TL! 31 Ekim 2022 fiyat listesi...

2023 Asgari ücret maaşı belli oldu mu? Yeni yıl zam oranı paylaşıldı mı? 

Emekli promosyonunda son dakika! 7 bin 500 TL için son fırsat! Garanti, İş, Akbank, Yapı Kredi...