Kent Haberleri

Aile Destek Paketi ödemeleri ve başvuru tarihleri açıklandı mı? 1250 TL ödemeleri peş peşe yapılacak!

Devlet dar gelirli vatandaşlara 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Peki, Aile Destek Paketi ödemeleri ve başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte detaylar...Bakan Yanık geçtiğimiz günlerde, "Bu doğrultuda 450-600 TL olan destek tutarımızı 850-1

Aile Destek Paketi ödemelerinin hesaplara yatırılıp yatırılmadığına yönelik sorgulamalar aralık ayının ortalarına girilmesiyle hız kazandı. Bakan Yanık geçtiğimiz günlerde, "Bu doğrultuda 450-600 TL olan destek tutarımızı 850-1.250 TL'ye yükseltiyoruz." ifadeleri ile ödeme miktarının artırıldığını açıklamıştı. 

Aile Destek Paketi ödemeleri ve başvuru tarihleri aralık ayının ortalarına gelmesiyle merak konusu olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık tarihli Kabine Toplantısından sonra Aile Destek Programı konusunda kritik açıklamalar yaptı. Geçen ay 8 Kasım tarihinde yapılan ödemelerin Aralık ayı tarihi ve başvuruların devam edip etmediğine dair detaylar merak ediliyor. Peki, Aile Destek Paketi ödemeleri ve başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte detaylar...

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aralık ayı Aile Destek Paketi ödemeleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

Aile Destek Programı Kasım ayı ödemeleri ise 8 Kasım 2022 Salı günü itibariyle hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ KATLANARAK ARTTI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarında, "(Türkiye Aile Destek Programı) Bu ay 3 milyon haneye 3,8 milyar TL nakdi kaynak aktarımı yapacağız. Kasım ve aralık aylarındaki tutarı 20,5 milyar TL'ye ulaşan sosyal destek ödemeleri yeni yılla birlikte katlanarak artacaktır.'' ifadelerini kullandı. 

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI, KOŞULLARI NELER?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter, kamu işçisi ya da muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PARASININ HESAPLARA YATTIĞI NASIL ÖĞRENELİR?

Aile destek parasının yatıp yatmadığı ilgili vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. PTT şubelerinden yapılacak Aile Destek Paketi ödemelerinizin e-Devlet üzerinden yatıp yatmadığını görebilirsiniz.

Hane içinde kişi başına düşen aylık gelir;

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Memur 2023 Ocak maaş zammı ne kadar olacak? Memur Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Milyonlarca memur şimdi bakın!

Dolar 10 gün içinde tam tamına bu kadar olacak! Resmen açıklandı! Elinde dolar olanlar hazır olsun! Son rakam verildi!

TOKİ 20-25 Aralık il il kura takvimini duyurdu! Çekilişler peş peşe hemen yapılacak! İşte yeni gün gün çekiliş takvimi