Kent Haberleri

Aile destek paketi ödemelerinde son dakika müjdesi! Hesaplara 850 ila 1250 TL yatıyor! Almayı sakın unutmayın!

Aile destek yardımı ödeme tarihi binlerce vatandaş tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Yılda yaklaşık 4 milyon hanenin faydalanacağı aile destek yardımı için başvurularını yapanlar 850 ile 1250 lira arasında ödemelerini alacak.  Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından incelenerek ödenekten faydalanma hakkı kazananlar, aile destek ödemelerini bu ay içinde alacaklar

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Aile Destek Programı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından incelenerek ödenekten faydalanma hakkı kazananlar, aile destek ödemelerini bu ay içinde alacaklar.

Yine verilen detaylara göre, ödeme tarihini de açıklayan Bakan Derya Yanık, Ekim ayı destek ödemelerinin bu hafta yapılacağını kaydetti. Yardım miktarı ile ilgili de bilgi veren, Bakan Derya Yanık, ilk faz ödemelerde 450 ile 600 lira olan destek tutarlarını 850 ile 1250 liraya çıkarttıklarını söyledi.

AİLE DESTEK YARDIMLARI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardımlar ile ilgili önemli bilgiler verdi. Bakan Derya Yanık, pek çok kişi tarafından merakla beklenen Destek Programı ödemeleri ile ilgili olarak, aylık 850 ila bin 205 lira arasında destek verdiklerini ve Ekim ayı destek ödemelerinin bu hafta yapılacağını söyledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak yapılıyor. Değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi yapılacak. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi ise 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı da sona erecek.

AİLE DESTEK YARDIMI İÇİN NASIL BAŞVURULUR?

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI 2022

Başvuru yapan kişinin;
-T.C. vatandaşı olmaması,
-Mavi Kart sahibi olması,
-Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
-18 yaşından küçük olması,
-Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

Ayrıca bunun dışında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü ya da tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumundaki kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması durumunda başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutuldu.

Yine verilen detaylara göre, Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup söz konusu bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından faydalanabilecek.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası 5 gün sonra sona eriyor! 

4 bankada kıyamet koptu! Garanti, Ziraat Akbank, ING peş peşe açıkladı! Görenlerin gözleri fal taşı gibi açıldı!

Altın 3 hafta sonra bu kadar olacak! Altının efendisi İslam Memiş açıkladı, 1 gram altını olanlar bile şok oldu!

1 dolar bu hafta bu rakamı görecek! Dolar için sarsıcı tahmin! Hemen bu son dakika tahminine bakın!