Kent Haberleri

Aile destek paketini kimler alabilir? Aile destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Aile destek parası ne kadar yatacak?

Aile Destek Paketinin hesaplara yatırılacağı tarih ve şartlarının detayları merak ediliyor. Peki, Aile destek paketini kimler alabilir? Aile destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Aile destek parası ne kadar yatacak? İşte detaylar...Aile Destek Paketi'ne başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşlar kasım ayı ödemelerinin hesaplara yatırılıp yatırılmadığını merak ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Aile Destek Paketi dar gelirli ailelere belirli miktarlarda yapılan yardım ödemesini kapsamaktadır. Aile Destek Paketi'ne başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşlar kasım ayı ödemelerinin hesaplara yatırılıp yatırılmadığını merak ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aile destek paketi paralarının kaısm ayı itibariyle hesaplara yatırılacağını duyurdu. 

Konuya ilişkin açıklamalar yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı yazılı açıklamada, her an ihtiyaç sahibi vatandaşların yanlarında olduklarını belirtti. Peki, Aile destek paketini kimler alabilir? Aile destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Aile destek parası ne kadar yatacak? İşte detaylar...

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Kasım 2022 Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda 2,5 milyon vatandaşa 3.2 milyar lira hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı ifade ettikten sonra Aile Destek Programı Kasım ayı ödemelerinin, 8 Kasım Salı günü itibariyle hesaplara yatacağını duyurdu.

AİLE DESTEK PAKETİ DESTEĞİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Türkiye Aile Desteği Programı sürekli bir yardım programı değildir. 12 ay süreyle özellikle bu son ekonomik dalgalanmanın da dar ve orta gelir grubu üzerinde oluşturduğu baskıyı da bir anlamda hafifletmeye dönük, sosyal refahı temin etmek ve korumak iradesine dönük bir çalışma programıdır.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter, kamu işçisi ya da muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi veya kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacak.

2022 AİLE DESTEK PROGRAMI PARASI NE KADAR, KAÇ TL?

Aile Destek Programı ödemlerinin fiyatları arttırıldı. Bu kapsamda Aile Destek Programı paralarının miktarının ne kadar olduğu merak konusu oldu. Devlet hane başına aylık 850 TL ile 1.250 TL arasında maddi destek sağlıyor. 12 aylık bu destek hane içindeki kişi başına düşen gelir miktarına göre hesaplanırken ödenen tutarda gelir miktarına göre değişiyor. 

Kişi başına düşen aylık                         Aylık Destek Tutarı 

450 lira ve altı    olanlar                        1.250 lira
450 lira üzeri ─ 911,15 lira ve altı olanlar      1.100 lira
911,15 lira üzeri ─ 1372,30 lira ve altı olanlar  950 lira
1372,30 lira üzeri ─ 1833,45 liradan az olanlar   850 lira

Çocuk yardım parası nasıl alınır? Çocuk yardım parası ne kadar? Çocuk destek bileşeni e-devlet başvuru...

Doların 2 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Beklenen o gün için geri sayım başladı! Hafızalara kazınacak

Asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında çok büyük deprem! Bu rakamları görenlerin resmen nutku tutuldu! Hemen göz atın!