Kent Haberleri

Aile Destek parasına zam geldi mi? Şubat yeni ay ödemeleri hesaplara ne kadar yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 850 TL-1250 TL aralığında değişen Aile Destek paketi ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki, Şubat yeni ay ödemeleri ne kadar yatacak? İşte detaylar...Dar gelirli ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 850-1250 lira aralığında değişen miktarlarda her ay verilen ödenmeler 1 sene boyunca devam edecek

Aile Destek Paketi Şubat 2023 ödemeleri için verilen tarih merak ediliyor. Dar gelirli ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 850-1250 lira aralığında değişen miktarlarda her ay verilen ödenmeler 1 sene boyunca devam edecek. 

Aile Destek Programı yardım başvuruları e-Devlet sitesinden lınıyor. Yeni yıl memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında yaşlı ve engelli aylığı, Evde Bakım Yardımı ve SED ödemelerinde artış yapıldığından aile destek programından yararlananlar aile destek parasına zam gelip gelmediğini sorguluyor.

Peki, 2023 aile destek parasına ocak zammı geldi mi? Aile destek yardımı şubat ödemeleri yapıldı mı? İşte detaylar...

Aile Destek Programı ödeme tarihleri merak ediliyor. Aile Destek Paketi ödemelerine ocak ayıyla birlikte zam olup olmayacağı araştırılırken hak sahipleri ödemelerin ne zaman yapılacağını da sorguluyor. 

Aile Destek Programı ödemeleri hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre farklılık gösteriyor. Aile yardım paraları eğitim, barınma, sağlık ve gıda gibi çeşitli alanları kapsıyor. 

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Bakanlık yılbaşı öncesi ocak ayı aile destek yardımı ödemelerini hesaplara yatırılmaya başlamıştı.

29 Aralık 2022 tarihinde açıklama yapan Bakan Yanık, ocak ayının ilk haftası hesaplara yatırılacak olan 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemelerini öne çekerek 29 Aralık'ta hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını ifade etmişti.

Şubat ödemelerinin yatırılacağı tarih ise henüz belli değil. Ödemelerin şubatın ilk haftasında yapılması bekleniyor.

Peki destek ödemesine zam geldi mi, ne zaman gelecek? İşte detaylar...

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ ZAM GELDİ Mİ? 

Bakanlık ödeme tutarını geçtiğimiz aylarda 850-1250 lira aralığında güncellemişti. Fakat Aile Destek Programı ödemelerinin 2023 yılında ne kadar olacağına yönelik resmi bir açıklama yapılmadı.

450 TL ve altı alanlar - 1.250 TL

450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı alanlar- 1.100 TL

911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı alanlar- 950 TL

1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL’den az- 850 TL

850 ile 1.250 lira arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi yapılacak. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi

2023 senesi Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı tamamlanacak.

Ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yaparak öğrenebilir.

Elinde 1 Euro bile olanlar dikkat! Avrupa Merkez Bankası resmen duyurdu! Euro o günden sonra...

İslam Memiş'ten gümüş çıkışı! Hem ons hem gram bazında bedava! Fiyatlamalar diyor ki, 'beni al'...