Ekonomi

Aile destek programı ne zaman bitecek? Aile destek programı uzatıldı mı?

Aile destek programı ne zaman sona erecek, uzatıldı mı? Aile destek programı uzatılacak mı? soruları haziran ayının son haftasına yaklaşırken sorulmaya başlandı. Bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıklamada bulundu. İşte detaylar! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programında ihtiyaç sahibi olan ailelere bu ay toplamda 4,5 milyar TL ödeme yapıldığını ifade edildi

Her ay belirlenmiş olan tarihlerde maddi durumu elverişsiz olan, ihtiyaç sahibi vatandaşlara, aile destek programı ödemelerinde sona doğru yaklaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programında ihtiyaç sahibi olan ailelere bu ay toplamda 4,5 milyar TL ödeme yapıldığını ifade edildi.

Türkiye Aile Destek Programı ile 3,5 milyon haneye kadar ulaşıldı ve bu vatandaşların gelirlerine bakılarak da 850 TL ile 1.250 TL arasında ödeme yapıldı. Peki, “Aile destek programı ne zaman bitiyor? İşte merak edilenler…

AİLE DESTEK PROGRAMI UZADI MI?

Aile destek programı, bakanlıktan gelen son açıklamaya göre Temmuz’a kadar sürecek. Aile destek programının uzatılacağı yönünde hala herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Aile Destek Programı ödemeleri, aylık bazda hazırlanan ödeme listeleri ile merkezi olarak yapılıyor. 12 aylık olan ödeme döneminin son ödemesi de 2023 Haziran ayı için olup ve bu dönemin ödemesi bu aydan sonraki Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı son bulacak.

HAZİRAN AİLE DESTEK ÖDEMESİ HESAPLARA GEÇTİ Mİ?

Arz odaklı sosyal yardım sistemini devam ettiğini ifade eden Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı’nın bunun örneği olduğunu aktardı. Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde yapılan ödemeler hakkında konuşan Bakan Göktaş, “Programımızın başlangıcından bu zamana kadar hanelerimize sağladığımız destek tutarı 35 milyar TL’yi geçti” diye konuştu.

Türkiye Aile Destek Programı’ndan 3,5 milyon aileye ulaşıldı ve gelire bakılarak 850 TL ile 1.250 TL arasında destek verdiklerini belirten Bakan Göktaş, “İhtiyaç sahibi hanelere dair hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmaya devam ediyoruz” dedi.

Bakanlık geri ödemesiz 50 bin TL veriyor! Başvurular anında ödeme alıyor! Aman kaçırmayın!

Bakan Tunç açıkladı! Kirada yüzde 25 zam sınırı uzadı mı?

Gıda ürünlerine yeni zam dalgası!