Kent Haberleri

Aile Destek Programı Nisan 2023 müjdesinden çocuklu ailelere son dakika! 1.900 TL parayı anında kapacak!

Türkiye'deki enflasyon sorununa destek ödemeleriyle çözüm arayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, anne ve babalara 1900 TL ödeme yapacak. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, açıkladığı destek ödemeleriyle ailelerin bu yüklerden kurtulmasına yardımcı olmaya çalışıyor

Son aylarda Türkiye'de artan enflasyon, vatandaşların sırtına büyük bir yük bindirdi. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, açıkladığı destek ödemeleriyle ailelerin bu yüklerden kurtulmasına yardımcı olmaya çalışıyor. Anne ve babalara sağlanacak olan bu destek müjdesiyle birlikte tam 1900 TL ödeme yapılacak. Destekle ilgili tüm ayrıntılar da açıklandı.

 

BAŞVURAN 1900 TL DESTEK ALIYOR

Ülkemizdeki yüksek enflasyon ve ekonomik zorluklar nedeniyle, devlet tarafından sunulan destek ödemeleri her geçen gün artmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son açıklamasında, çocuklu ailelere yönelik bir destek ödemesi yapacağını duyurdu. Bu destek ödemesi, hak sahibi olan vatandaşlara 1900 TL tutarında devlet yardımı olarak sunulacaktır.

Bu destek ödemesinden faydalanmak için çocuk sahibi olmanız gerekiyor. Çocuk destek ödemeleri ve aile yardımlarının birleştirilmesiyle birlikte başvuru yapan vatandaşlar, destek ödemesi almaya hak kazanabilirler.

Başvuru yapmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açılan başvuru ekranlarını kullanabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaparak başvurunuzu kolayca tamamlayabilirsiniz. Başvurunuz kabul edildiğinde, 1900 TL'ye kadar olan destek ödemesinden yararlanabilirsiniz.

AİLE DESTEĞİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara 12 ay boyunca verilecek olan destek ödemelerinin detayları açıklandı. Destek için başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden online olarak veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yapılan müracaatlarla gerçekleştirilebilir.

Başvuru yaparken doğru bilgi vermek oldukça önemlidir. Destek ödemeleri, PTT şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Destek ödemeleri, 1250 TL aile yardımı ödemesi ve 650 TL çocuk destek bileşeni ödemesi olmak üzere toplamda 1900 TL olarak verilecektir.

DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan destek ödemesinden yararlanabilmek için belli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bu şartlardan biri, kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olmasıdır. Bu şartı sağlayan vatandaşlar, başvuruda bulunarak destek ödemesinden yararlanabilirler.

İndirim rüzgarı ayçiçek yağına da uğradı: Migros'ta 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatı düştü!
Meteoroliji'den sarı kodlu uyarı! Acilen bakmanız gerek!
Dev bankanın yaptığı rekor altın tahmini piyasaları derinden sarstı: 2.500 dolar olacak!