Kent Haberleri

Aile Destek Programı ödemeleri devam edecek mi? Yeni ay ödemelerine okkalı zam yapılacak mı?

Aile ve Sosyal Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilere sağladığı Aile Destek Paketi ödemelerini uzatma kararı aldı. Peki, destek ödemelerine zam yapılacak mı? İşte detaylar... 250 TL arasında değişen miktarlarda ödeme yapılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi hanelere her ay 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen miktarlarda ödeme yapılıyor.

Temmuz ayı itibarıyla sona ermesi beklenen Aile Destek Programı ödemeleri uzatıldığı açıklandı. Bu kapsamda temmuz ayı aile destek paketi ödemelerinin hesaplara yatırılıp yatırılmadığı sorgulanıyor. 

Öte yandan destekten faydalananlar ödemelerin hesaplara ne zaman yatırıldığını merak ediyor. İşte destek ödemelerine ilişkin tüm merak edilenler...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AİLE DESTEK PAKETİ AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, " Türkiye Aile Destek Programı'nın bu sene de devam etmesi kararını aldık." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere her ay destek ödemesi yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'ndan sonra yaptığı açıklamada, " Türkiye Aile Destek Programı'nın bu sene de devam etmesi kararını aldık." dedi. Ödemeler hanenin gelir miktarına göre farklılık gösteriyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİNE ZAM GELDİ Mİ?

Sosyal destek paralarının zamlandığı açıklandı fakat, aile destek paketi ödemelerine ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.
Aile Destek ödemeleri şu şekilde:

450 TL ve altında 1.250 lira

450 TL üzerinde ─ 911,15 TL ve altı 1.100 lira

911,15 TL üzerinde ─ 1372,30 TL ve altı 950 lira

1372,30 TL üzerinde ─ 2.835,60 TL'den az 850 lira alıyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemelerin 11 Temmuz tarihi itibariyle hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay 3,3 milyar lira aile desteği, 1 milyar lirada çocuk desteği olmak üzere toplam 4,3 milyar lira ödeme yapacaklarını kaydetti.

Desteklerden yararlanan hanelere çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için de aylık ödeme yapıldığını hatırlatan Göktaş, "Çocuk desteği kapsamında hanelerimize aylık 350 lira- 650 lira tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize aylık 110 lira - 221 lira arasında ödeme yapıyoruz." dedi.

O ilde sıfır ev fiyatları 5-6 milyon TL'den başlıyor: Ruslar emlakçılık işine de girdi! 

2023 zamlı emekli maaş takvimi netleşti: En düşük emekli maaş zammı ne kadar oldu, kim kaç TL alacak?

Dul ve yetim aylığı Temmuz zammıyla tam bu kadar olacak! Tek tek rakam verildi! Rakamları gören buz kesti!