Ekonomi

Aile Destek Programı zam geldi mi? Aile Destek Paketi zammı ne zaman yatacak?

Asgari ücret zammı sonrası Aile Destek Programına zam gelip gelmeyeceği araştırılıyor. İşte Aile Destek Paketi zammına dair detaylar!Peki, Aile Destek Programına zam yapılacak mı? Aile Destek Programı zammı ne zaman yatacak? sorularının yanıtları ve detayları…

Aile destek yardımının yeni yılda artış yaşayıp yaşamayacağı hak sahiplerinin en önemli gündem maddesi haline geldi. Peki, Aile Destek Programına zam yapılacak mı? Aile Destek Programı zammı ne zaman yatacak? sorularının yanıtları ve detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yardıma ihtiyacı olan hanelerin gelir durumlarına bağlı olarak ödenen aile destek yardımı 850 TL-1.250 TL olarak güncellenmişti.

AİLE DESTEK YARDIMI ARTACAK MI? AİLE DESTEK PAKETİNE ZAM GELECEK Mİ?

Aile destek yardımı ödemelerinin, asgari ücret zammı sonrası artıp artmayacağı merak konusu oldu. Bakanlık ödeme tutarını geçtiğimiz aylarda 850 TL ile 1.250 TL olarak güncelleme gelmişti.

Yeni yılda ödemelerin miktarının ne kadar olacağına dair bir açıklama henüz gelmedi. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe haberlerimizde yer vereceğiz.

AİLE DESTEK PROGRAMI YATTI MI?

Aile Destek Programı kapsamında bugüne kadar 2,8 milyon tekil haneye toplam 9,2 milyar TL destek verdiklerini açıklayan Bakan Yanık, Temmuz ayında da başlayan ödemelerin her ay düzenli olarak  hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını açıkladı.

Türkiye Aile Destek Programı’nın ilk ödeme döneminde 831 bini aşkın haneye 427,9 milyon TL ödeme yaptıklarının bilgisini aktaran Bakan Yanık, şunları söyledi: “Bir sonraki ödeme dönemlerinde 1,6 milyon hanemize 883 milyon TL tutarında destek hesaplara geçerken, ödeme tutarını 850 TL – 1.250 TL olarak artırdığımız destekte 2 milyondan fazla vatandaşımızın evine 1 milyar TL’yi aşan tutarda ödeme yaptık. Son olarak Aralık ayı içerisinde 2,8 milyon haneye 3,6 milyar TL destek verdik.”

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

SED YARDIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

SED yardımından yararlanmak isteyen öğrenciler başvuru işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden yapabilecektir. E-Devlet'ten sitemi üzerinden yapılacak başvurular için sistemdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sayfasına geçilip başvuru işlemleri gerçekleştirilir.

TOKİ’ye başvuranlar dikkat! Asgari ücret zammı TOKİ’yi de etkileyecek! 2023 TOKİ taksit tutarları!

Asgari ücret zammı zam yağmurunu çağırdı! Marketlere gidenler hayretler içinde! İşte detaylar!