Kent Haberleri

Aile Destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Her ay 1250 TL kimlere verilecek?  Aile Desteği Programı 2022...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi durumu iyi olmayan ailelere 850 TL ila 1250 TL arasında maddi destekte bulunuyor. Peki Aile Destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Her ay 1250 TL kimlere verilecek? İşte detaylar...Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda Aile Destek Paketi ödemelerin hesaplara yatırılacağı tarihi açıklamıştı

Devlet tarafından dar gelirli hanelere yapılan Türkiye Aile Desteği Programı kapsamındaki yardımların hesaplara ne zaman yattığı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda Aile Destek Paketi ödemelerin hesaplara yatırılacağı tarihi açıklamıştı. Henüz başvuru yapamayanlar ise Aile Destek Paketi başvuru tarihlerini ve şartlarını merak ediyor.

Aile Destek Programı kasım ayı ödemelerinin tarihi açıklandı. Kasım ayı Aile Destek ödemelerinin yapılacağı tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Aile Destek Programı kapsamında maddi durumu iyi olmayan ailelere verilen 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen destek ödemelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı araştırılıyor.

Peki, 2022 Kasım ayı Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yattı mı? 1250 TL hesaplara ne zaman yatacak? Aile Destek ödemelerine başvuru nasıl, nereden yapılır? Aile Destek Programı şartları nelerdir? İşte, Aile Destek Programına ilişkin tüm merak edilenler...

2022 AİLE DESTEK PARASI NE KADAR?

Aile destek ödemlerine geçtiğimiz aylarda yeni düzenlemeler geldi. Bu kapsamda Aile Destek Programı ödemeleri arttırıldı. Devlet hane başına aylık 850 lira ile 1.250 lira maddi destek sağlayacak. 12 aylık bu destek hane içindeki kişi başına düşen gelir miktarına göre hesaplanır. 

Konuya ilişkin konuşan Bakan Yanık; "Bu doğrultuda 450-600 lira olan destek tutarımızı 850-1.250 liraya yükseltiyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz" dedi.

AİLE DESTEK BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet üzerinden veya yaşadığınız adresin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurunuzu gereçekleştirebilirsiniz.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİNİN TARİHİ BELLİ OLDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Kasım 2022 Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bu kapsamda 2,5 milyon vatandaşa 3.2 milyar liranın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını duyurduktan sonra Aile Destek Programı Kasım ayı ödemelerinin, 8 Kasım Salı itibariyle hak sahiplerinin hesaplarına yatacağını duyurdu.

AİLE DESTEK PAKETİ 2022 BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

Türkiye Aile Destek Programı'nın 12 ay süreli olacağına işaret eden Yanık, "Temmuz başı itibarıyla haziran döneminden başlatarak ödemeleri yapmaya başladık. Temmuz-Ağustos döneminde 1,6 milyon haneye yaklaşık 1,3 milyar lira ödeme yapmışız, ikinci dönem başvuruları hali hazırda devam ediyor" diye belirtti.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Desteğe başvuracak kişinin;

Mavi Kart sahibi olması,

Türk vatandaşı (T.C) olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,

Onsekiz (18) yaşından küçük olmaması,

Ailesinde memur, noter kamu işçisi ya da muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan ya da özel sandıklar kapsamında yer alan kişi ile kişilerin olması durumlarında başvurular kabul edilmeyecek.

Çocuk parası ne kadar? 2022 Çocuk desteği ödemeleri nereden alınır? Çocuk Destek Bileşeni başvuruları nasıl yapılır?

Evde bakım parası alanlara Kasım şoku! 14 Kasım evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Hemen bakın!

Altın fiyatlarında fren patladı! Yastık altında altını olanlar acilen bu rakamlara bakın! 14 Kasım 2022 altın fiyatları