Ekonomi

Aile destek yardımı ne zaman yatacak? Aile destek programı ocak ayı ne zaman yatacak?

Aile destek ödemelerine dair sorular hız kazandı. Özellikle bu desteklerin yılbaşından önce yatıp yatmayacağı sıkça sorulmaktadır. Bu konuya Bakan Yanık yanıt verdi. İşte detaylar!

Aile destek yardımının ödeme tarihi ve yeni yılda artış yaşayıp yaşamayacağı bu yardımdan yararlanan hak sahiplerinin gündemini oluşturuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yardıma ihtiyacı olan vatandaşların gelir durumlarına göre ödenen aile destek yardımı güncellendi. Peki Aile destek yardımı ne zaman yatacak?  

İşte detaylar…

AİLE DESTEK YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı bir programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bir seyircilerden gelen, "Aile destek paketi ödemeleri ocak ayının 8'inde değil de yılbaşından önce yatar mı?" sorusuna Bakan Derya Yanık, "Hemen çalışalım. Şimdi doğrusunu isterseniz tarihi pek hatırlamıyorum ama yılbaşından önce bir yılbaşı hediyesi yapalım inşallah." İfadelerini kullandı. Bakan Yanık kendi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine, Aile Destek Programı ödemelerinin yeni yıldan hemen önce hesaplara yatırılması için çalışmalara başladık." Şeklinde paylaşımda bulundu.

AİLE DESTEK PROGRAMI OCAK AYI NE ZAMAN YATACAK?

Aile destek yardımı ödemelerinin, 2023 asgari ücret zammından sonra artıp artmayacağı merak ediliyor. Bakanlık ödeme tutarını geçtiğimiz aylarda 850 TL ile 1.250 TL olarak yenilendi.

Yeni yılda yani 2023 yılında ödemelerin miktarının ne kadar olacağına dair bir açıklama henüz gelmedi.

EV SAHİPLERİ VE KİRACILAR BUNA DİKKAT!

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarabilmesi, yani bu işlemi yerine getirebilmesi ancak ve ancak gerekçesi olması halinde yapılır. Ev sahibi, evi kendisi kullanmak isterse veya oğluna, kızına, annesine, babasına vermek isterse yani birinci dereceden kan bağı bulunan kişilere vermesi durumu ortaya çıkarsa, kiracıyı evden çıkarabilir. Ancak kiracıyı tahliye edebilmek için bu durumu resmi bir şekilde belgelemek zorundadır.

Diğer yandan bu sebeplerden dolayı kiracıyı evden çıkaran bir ev sahibi, aynı evi 3 yıl boyunca başkasına kiraya veremez. Eğer kiralar ise de kiracıya bir yıllık kira bedelini yani tazminatı ödemek zorunda kalır.

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Bunu yapan yandı! 1 yıllık kirayı peşin ödemek zorunda kalmayın!

Bankalar peş peşe açıkladı! Emeklilerin borcu harcı kalmayacak!

Bakan Yanık duyurdu! Aile destek ödemelerinde ara ödeme yapılacak! Hemen hesaplarınıza bakın!