Aile hekimleri mülk sahipleriyle karakolluk oluyor, kiralar denkleştirilemiyor!
2010'da ‘Aile Hekimliği Birimi’ uygulamasına geçilmesinin ardından pek çok merkez binası hizmet verebilmek için kamu ya da özel sektörden iş yeri kiraladı. Şimdi de fahiş kiralar sebebiyle mülk sahipleriyle davalık oluyorlar. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, konuyu Meclis'e taşıdı.
Aile sağlık merkezlerinin kira bedelleri de sık sık gündem olan konular arasında yer alıyor. 2010'da ‘Aile Hekimliği Birimi’ uygulamasına geçilmiş ve pek çok merkez binası hizmet verebilmek için kamu ya da özel sektörden iş yeri kiralamak zorunda kalmıştı. Fakat, bu uygulamanın üzerinden 10 seneden fazla geçmesine rağmen, sağlık merkezleri şu an yüksek kiralar sebebiyle tahliyelerle karşı karşıya kalıyor.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Meclis gündemine aile sağlık merkezlerinin kira bedellerini taşıdı.
Söz konusu açıklamasına "Bugün sayıları 28 bin olan ve bu kanun maddesiyle yeniden hedefe konan aile hekimlerinin sesi, sözü olarak bu kürsüdeyim. Aile hekimliği sisteminin pilot uygulamasından bu yana içinde olan, Vekil olana kadar sahada tüm zorluklarını yaşamış bir aile hekimiyim. Pandemi sürecinde olduğu gibi 6 Şubat depremleri sonrasında da büyük bir fedakârlıkla kendi kayıplarını dahi unutup günlerce görevlerinin başında olmuş binlerce aile hekiminden sadece biriyim" ifadelerini kullanarak başlayan Asu Kaya, aile hekimlerinin ASM’lerini kendi maaşlarından harcayarak çevirir duruma geldiklerinin altını çizdi.
CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, aile hekimlerine verilenlerin söylendiğini ancak harcatılanların söylenmediğini dile getirdi.
"Mesela, kamu binalarında hizmet veren aile hekimlerinden kira almaktan vazgeçmiyorsunuz. Dışarıda hizmet verenlerin başı daha büyük dertte mülk sahipleriyle karakolluk oluyorlar, kirayı denkleştiremiyorlar" diye konuşan Asu Kaya, yüzde 300 ve yüzde 400'lere ulaşan fatura artışlarının yanı sıra fahiş oranlarda yükselen medikal sarf malzemelere, zorunlu giderlere verilen paranın yetmediğini söyledi.
Kaya, "Bir de desteği ancak “Hekim bir günde en az 76 hasta görürse vereyim.” diyorsunuz, hekimler hastalarına dakikalar içinde bakmak zorunda kalıyor; bundan ne hasta memnun ne hekim memnun. Durum buyken yasaların içine koyduğunuz muğlak ifadelere karşın, net yaptırımlarla tehdit ediyorsunuz" açıklamasında bulundu ve sağlık emekçilerinin yakasından düşülmesi gerektiğini söyledi.
TOKİ'den hiç evi olmayanlara büyük müjde! Tam 3 bin konutluk 7 yeni kampanya geliyor!
Mert Başaran elinde dolar tutanları kırmızı kodla uyardı: Dolar yatırım aracı değil!