Genel

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Tapu devri pek çok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Özellikle aile içi tapu devrine dair detaylar araştırılmaktadır. İşte bu konuda merak edilen hususlar!Bu şekilde vatandaş tapu müdürlüğüne gitmeden de işlemler başlatılır ve imza aşamasına getirilir

BAŞKA İLE GİTMEDEN TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR?

Tapu sahibi, tapu müdürlüğüne gitmeden de internetten işlem başvurusunda bulunabilir ve gerekli belgeleri internetten tapu müdürlüğüne gönderebilir. Bu şekilde vatandaş tapu müdürlüğüne gitmeden de işlemler başlatılır ve imza aşamasına getirilir.

Peki “Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? Masrafsız tapu devri nasıl olur?” İşte bu konuda merak edilen diğer soru ve onların yanıtları…

MASRAFSIZ TAPU DEVRİ NASIL OLUR?

Aile içi masrafsız tapu devri nasıl olur? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Birinci dereceden yakına tapu devrinin yani dükkan ve konutların bağış ya da hibe yolu ile terk edilmesi gerekir. Burada da söz konusu olan mülkün reşit kişiler arası alışverişe konu olmadığı yani tarafların birbirine bedel ödemediği anlamına gelir.

TAPU TEK KİŞİ ÜZERİNE OLUR MU?

Tapu, bir kişi üzerine olabildiği gibi birden çok kişi üzerine de düzenlenmiş olabilir.

AİLE İÇİNDE TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR?

Aile içinde tapu devri için tapu senedi, devreden ve devralanın fotoğraflı nüfus cüzdanıyla birlikte  vesikalık fotoğraf gibi çeşitli belgeler istenir. Aile içi tapu devri, diğer tapu işlemlerinde olduğu gibi taşınmaz malın bağlı olan Tapu Müdürlüğünde gerçekleşir.

SATIŞ OLMAZSA TAPU HARCI GERİ ALINIR MI?

Tapu harcı ödemelerinde yurttaşların, o noktayı gözden kaçırdı ise parası maalesef ki yanmış demektir. Konut alımı yapılırken de emlak vergisini ödeyenler, tapu harcı veren kişiler, binleri geçen ekspertiz ücreti yatırmış olan bazı vatandaşlar için sevindirici bir haber var. Bu ücretlerden muaf olduğunu bilmeden ödeyen kişiler 5 sene içerisinde ücretini geri alabilir. Harcın geri alınabilmesi için; harç iadesinin gerçekleşebilir, ancak bu durum harcı peşin olarak yatıran ilgili tarafın isteği gerekir.

ORTAK TAPU OLUNCA NE OLUR?

Ortak tapu, taşınmaza ait olan tapuda birden çok kişinin hak sahibi olmasıdır. Ortak tapuda kişilerin payları eşit olabilir ya da farklı da olabilmektedir. Ortak tapuda her ortağın hissesini devretme veyahut haczettirme gibi işlem hakları bulunur.