Emlak Terimleri

Aile konutu şerhi için dilekçe örneği!

Aile konutu şerhi konulan bir ev üzerinde tasarruf hakları diğer eşin rızası alınmadan yapılmıyor. malik eşin rızası ya da mahkeme kararı aranmaksızın bir dilekçe ile şerhi koyabiliyor. İşte aile konutu şerhi için dilekçe örneği...

Aile konutu şerhi için dilekçe örneği!

Aile konutu şerhi konulan bir ev üzerinde tasarruf hakları diğer eşin rızası alınmadan yapılmıyor. Medeni Kanun gereğince; eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili  kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.


Malik olmayan eş tarafından gerekli belgeler eşliğinde malik eşin rızası ya da mahkeme kararı aranmaksızın ve harçsız olarak aile konutu şerhi konulabiliyor. Aile konutu şerhi için dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


Aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2015..


............. TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE


AİLE KONUTU ŞERHİ 


KOYDURMAK İSTEYEN : 

ADRESİ :

KONU   : Aile konutu şerhi konulması Talebinden ibarettir.

 

AÇIKLAMALAR : 

1. Tapuda,..... Mevkii ......Pafta ......Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmaz eşim ............. adına kayıtlıdır. Söz konusu taşınmazı eşim ile birlikte yıllardır ortaklaşa yaptığımız tasarruflar ve çalışmalar neticesinde almış bulunmaktayız. Almış olduğumuz bu taşınmazda birlikte oturmaktayız. Aile konutu olarak özgülenmiştir.


2. Medeni Kanunun madde 194/3 “....Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin konulmasını isteyebilir..” hükmü uyarınca taşınmaza aile konutu şerhi konulmasını istiyorum.


NETİCE VE TALEP : Yukarıda arz ve izah ettiğim nedenlerden dolayı Tapuda,..... Mevkii …Pafta ...Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmaz üzerine aile konutu şerhinin konulmasına karar verilmesini arz ve talep ederim. 


Saygılarımla.                          

Ad Soyad         


Gerekli olan diğer belgeler:

1-)Kimlik Belgesi; Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri

2-)İşlemde temsil var ise temsile ilişkin Vekaletname, vasi kararı vb. belge

3-)Fotoğraf 1’er adet 6*4 ebatlarında vesikalık

4-)Konutun aile konutu olduğunu Muhtarlıktan/nüfus müdürlüğünden gösteren belge ve varsa apartman yönetiminden alınmış

5-)Vukuatlı nüfus kayıt örneği ya da Eşlerin evliliğinin devam ettiğine dair evlilik cüzdanı

6-)Gereken hallerde taşınmazın şerhi 


Aile konutu şerhi için mahkeme kararı gerekir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com