28 / 04 / 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Devlet 3.708 TL sosyal destek ödemesi yapacak...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Devlet 3.708 TL sosyal destek ödemesi yapacak...

Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ediyor ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı e-devlet başvuru ekranını açtığını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...



e-Devlet başvurusu yapan vatandaşların PTT'den heen tahsil edebilecekler! Yapılan açıklama kapsamında devletten 3.708 Türk Lirası sosyal destek ödemesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerini yapmaya devam ediyor. Buna göre, ödemeler kapsamında hak sahiplerinin hesabına 3 bin 708 TL liraya kadar ödeme yapılacağı açıklandı.

Hükümetin aldığı karar kapsamında ihtiyaç sahiplerine destek ödemeleri devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklara yönelik Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerine devam ettiği duyuruldu. SED ödemeleri kapsamında hak sahibi ailelerin hesaplarına 2 bin 59 Türk Lirası ile 3 bin 708 Türk Lirası arasında ödeme yapılıyor. Destek ödemeleri, anaokulu, ilkokul, ortaokul, üniversite ve diğer kurumdan ayrılan çocuklar için farklı tutarlarda veriliyor.

SED YARDIMI BAŞVURUSU YAPAN ALACAK

SED başvurusu yapmak için belirli koşulların karşılanması gerekiyor. Bu süreçte, söz konusu koşullar arasında bakım tedbiri kararı ve ailelere dönüş, bakım tedbiri kararı bulunan  çocuklar için para desteğ yapılıyor.  Ekonomik nedenler ile  muhtaç hale gelen çocuklar, felaket, afet, muhtaç durumdaki çocuklara bakım tedbiri, kaza ya da hastalık sonucu geçinemeyenlere - hayati tehlike durumuna neden olan bir ameliyatı olan kişilere - vefat edenlerin çocuklarına yardım ödemesi yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Devlet 3.708 TL sosyal destek ödemesi yapacak...

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN SED ÖDEMESİ

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED ödemelerine devam edildiğini açıklarken çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması olduğu belirtiliyor. Hükümetin aldığı karar doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine destek ödemeleri devam ediyor.

SED paketi ile çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarının ortalama 4 bin liraya yükselirken hak sahiplerine ödenen bu ödemeler aylık olarak hesaplara geçiyor. SED ödemelerinden faydalanmak isteyenler ise başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.

SED NEDİR?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko- sosyal destek sistemidir.

Bakanlık açıkladı! Okul kantinlerinde kira sözleşmelerinin süresi 5 yıl olacak...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! SYDV maddi yardım başvurusu başladı

Aile Bakanlığı açıkladı! Çocuklu ailelere her ay para desteği sürüyor...

Aile Bakanlığı’ndan 200 bin TL konut desteği fırsatı! Başvuru şartları neler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön